Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
odkaz na video ->>>
Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně
bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna
voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se
tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným
tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou
"karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či
jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu
sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od
másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu).
V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2013 14:21
22. 10. 2013 14:11
22. 10. 2013 14:10
22. 10. 2013 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 4 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 4 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 4 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 6 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
French financiers: Vláčné francouzské koláčky chutnají skoro jako makronky. Jsou jednodušší a specifickou vůni jim dodá hnědé máslo
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty.cz máslo ghee recept pomalý hrnec přepuštěné máslo jak vyrobit přepuštěné máslo ochucené ghee domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci vyroba ghee masala ghee v pomalém hrnci přepuštěné máslo gh jak skladovat masla ochucene přepuštěné máslo recept jak z másla vyrobíme ghee? proces vaření ghí přepuštěné máslo ochucené recept výroba ghí s kurkumou výroba ghee domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě jak se používí butter ghee máslo chi
Suroviny: máslo,
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
4 názory