Mandlové florentýnky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,78 g |
Tuky | 108,00 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 364,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2015 12:22
15. 12. 2015 11:01
15. 12. 2015 10:42
7. 12. 2013 20:50
7. 12. 2013 16:14
7. 12. 2013 16:08
7. 12. 2013 16:02
7. 12. 2013 15:59
7. 12. 2013 14:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 17 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 21 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 32 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 51 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: mandlové florentinky italské mandlové sušenky recepty mandlove marokanky florentýnky florentinky italské florentýnky florentinky recept recept na florentinky florentýnky recept sušenky florentýnky biskoty florentýnky top recepty mandlove karamelove slzicky jak skladovat marokánky odměřování na lžíce odměřování na lžíce marokánky a florentinky florentinky top recepty mandlové marokanky na plech karamelové florentinky
Suroviny: cukr krupice, med, máslo, smetana ke šlehání, brusinky sušené, mandle, kůra kandovaná, mouka hladká, skořice mletá, čokoláda na vaření, tuk
Mandlové florentýnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r52K
9 názorů