Čínská kuchyně: KUNG PAO
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct, přidat chilli papričky, arašídy a dochutit zálivkou ze sójové omáčky a vína.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 307 kJ / 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,81 g |
Tuky | 11,59 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová!
Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kuře je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženeme a maso pustí šťávu, tak kuřecí, na rozdíl od vepřového, neztvrdne (tedy, ne příliš).
Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v uvedená minuta může být moc dlouho. Je lépe se orientovat barvou masa na pánvi, když už je všechno maso na povrchu bílé, pokračujeme dalšími kroky podle postupu.
Žluté víno bývá málokdy žluté. Jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním ochuceným špetkou cukru, ale i portským, sherry či marsalou.
Wei-su = MSG = glutasol
Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Pokročilejší kuchtíci mohou zkusithttp://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...
Pokročilí kuchtíci mohou zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2014 11:34
29. 8. 2014 17:40
29. 8. 2014 17:04
29. 8. 2014 15:13
Já bych z toho takovou vědu nedělal
29. 8. 2014 14:31
http://www.nytimes.com/2013/09/18/dining/gong-bao-...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 8 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 8 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 8 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 8 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 11 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejoblíbenějších asijských specialit: Připravte si čínskou křehkou kachnu, vietnamskou polévku phở bò i japonské sushi!
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: čínská jídla recepty cinska jidla recepty na čínská jídla čínské jídlo pravé čínské kung pao činske kung pao maceny skrob pravé kung pao recept na kumpao nejlepší kung pao recept na prave kung pao kung pao kuřecí kumpao kumpao recepty čím nahradit rýžové víno čínské jídlo recepty příprava kung pao kung pao recept kumpao recept recepty na čínské jídlo
Suroviny: maso kuřecí, vejce, škrob, sůl, sádlo, víno, omáčka sojová, wei-su, chilli paprika čerstvá, arašídy
Čínská kuchyně: KUNG PAO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVAP
5 názorů