Halászlé - maďarská rybí polévka
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i venku v kotlíku nad ohněm.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 690 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,10 g |
Tuky | 9,98 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do základu můžeme použít i vyškvařenou slaninu. Tuto speciální polévku jsem se naučila vařit v Maďarsku. Často se vaří venku v kotlíku u řeky, nemíchá se, jen se hýbe kotlíkem. Nejlepší je z více druhů ryb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2014 15:43
21. 10. 2014 15:15
http://aprosef.hu/halaszle_recept
Môžeš si nájsť aj iné recepty na porovnanie.
A keď už budeš hľadať na internete, nájdi si aj niečo zo spoločenskej konverzácie.
21. 10. 2014 14:07
2. 8. 2014 18:56
Na nete sa dajú nájsť rôzne obmeny a varianty, každá oblasť má svoj recept.
2. 8. 2014 18:43
23. 2. 2014 09:51
2. 2. 2014 11:52
2. 2. 2014 07:11
Obě jsou výtečné, ale musí se udělat silný rybí vývar, což se z jedné hlavy kapra u vánoční polévky neudělá. Já u naší polévky nešetřím. Vaříme ji z několika hlav (4-5), odřezků masa, ocasy
s masem, páteří s masem, nebo celého lína.Vůně máslové jíšky a kořenové zeleniny se druhý den rozprostře do rybího vývaru a je to koncert chuti.
S rohlíčky osmahnutými na másle - no lahoda.
19. 1. 2014 20:10
19. 1. 2014 18:12
To je pravda česká bílá rybí polévka se nadá jíst,ale tato - Halászlé to si dávám s chutí a ani není cítit moc rybinou.
Je to gurmánská polévka.
24. 12. 2013 14:17
6. 8. 2013 21:25
6. 8. 2013 03:36
23. 6. 2013 09:12
21. 6. 2013 08:16
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: halasle halászlé recept originál halaszle halaszle recept halasle recept halasle polevka rybí polévka halasle maďarské halasle halásle madarská polévka polevka halasle maďarská polévka recept na halasle rybí halaslé rybí polévka recept halaslé madarska polevka halasle recept halaszlé madarské polevky recept na halaszle rybí halazsle
Suroviny: cibule, olej, rajče, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, sůl, smetana zakysaná, voda, vejce, mouka hrubá, sůl
Halászlé - maďarská rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lyR
43 názorů