Hamburgerový dip
Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 649 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 80,55 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 3,41 g |
Sacharidy | 29,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dip je přílohová omáčka připravené z různých surovin a různé hustoty. Překlad omáčka je ale zavádějící, protože dip nesmíme zaměňovat s omáčkou, kterou se jídla přelévají. Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy namáčejí. Může to být maso, hranolky, chipsy, tortillové chipsy, čerstvá zelenina jako např. mrkev, okurka, celer, apod., ale také toasty, chleba, apod. Hustota dipu musí být přizpůsobena tomu, aby z namáčeného kousku nestékala, ale zůstala na něm. Dip může být jak teplý, tak studený.
Ve studených dipech je často základní surovinou majonéza v kombinaci s jogurtem, tvaroh nebo zakysaná smetana. Potom se přidává často zelenina nakrájená nadrobno nebo rozemletá. (např. známá salsa) V jiných studených dipech můžou být základem luštěniny (např. hummus, kde je cizrna), ale také maso, uzenina, vejce, různé sýry, ořechy, apod. Dip je potom okořeněn bylinkami, ale také třeba hořčicí, kečupem, apod.
Mezi neznámější teplé dipy patří fondue, tedy teplá sýrová omáčka z rozpuštěných sýrů. Teplé dipy můžeme připravovat i z osmaženého a podušeného mletého masa, které můžeme potom ještě rozmixovat, aby byl dip jemnější. V dipu by totiž neměly být větší kousky jiné suroviny, proto musí být vše velmi jemně nakrájené, nastrouhané nebo rozmixované.Další teplý dip lze připravit z rybího masa. Teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení tortillových chipsů, hranolků nebo vrstvení na toast.
Dip se často podává jako předkrm.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2015 07:56
Jarko bezva!
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
20. 8. 2015 23:34
"Hamburgerový dip"
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
20. 8. 2015 22:18
Do poznámky jsem dodala docela podrobné vysvětlení Hezký den všem!
20. 8. 2015 21:55
Autorka se mi už ozvala. Omlouvá se, je momentálně na dovolené, kde se k internetu dostane jen občas, navíc má špatný signál, proto zatím nereaguje na dotazy a připomínky
20. 8. 2015 20:51
Tuším je to niečo ako nákyp...
20. 8. 2015 20:10
Danca:To je nejlepšínacpat recepty do oběhu a dělat mrtvého brouka
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
20. 8. 2015 20:03
spagetka: maris: ano, to by rozhodně měla! Problém je, že na vzkazy vůbec nereaguje
20. 8. 2015 19:48
Jitkas: díky za osvětu, ale autorka by to opravdu měla nějak dopsat _ vysvětlit, myslím, že v našich luzích a hájích pečený dip moc lidí nezná
20. 8. 2015 19:47
Danca: dobře, ale tak to musí autorka upřesnit, vysvětlit, protože takto je to zavádějící
20. 8. 2015 19:42
Jitkas: aha... tak jsem zase o něco chytřejší
20. 8. 2015 19:38
Myslim, ze tam chybi slovicko "baked dip", peceny dip. Existuji v USA, neco jako nakyp, puding, nebo zapecena pomazanka, nevim presne, ovsem vim, ze nemusim, je tam toho na moje gusto moc. Ale na jeden si pamatuji, byly v nem syry, articoky a spenat, pred podavanim se zapekl, bez majonezy, se rozumi.
20. 8. 2015 19:24
Danca:
20. 8. 2015 19:07
spagetka, maris: Ohledně názvu jsem autorku kontaktovala, zatím bez odezvy...
20. 8. 2015 17:14
a kde je ten dip ??
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip
20. 8. 2015 17:14
Já tedy nevím, ale pro mne pojmenování "dip" znamená nějakou omáčku, do které se daný pokrm namáčí. V angličtině to znamená do něčeho nammáčeti..... Může to být i třeba hořčice apod. Ale ráda se nechám poučiti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 49 minutami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 53 minutami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 3 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Další recepty
Tématické fráze: dip dip k masu jak připravit různé dipy k masu co je to dip dip na hamburger dip z majonezy dip na hamburgery recept na dip k masu dip do hamburgeru dip recept dip s kečupem fondue recepty dipy hamburgerovy dip dip na maso dip z kečupu dip recepty dip na hamburger recept dip a masu dipy k hamburgerum recept na dip
Suroviny: maso hovězí mleté, slanina anglická, cibule, česnek, tvaroh plnotučný, smetana kysaná, majonéza, sýr mozzarella, sýr chedar, omáčka worcesterová, kečup sladký
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
15 názorů