Jáhlový nákyp s jablky
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu a neobsahují lepek. Pro svou téměř neutrální chuť jsou jáhly vhodné do slaných i sladkých jídel.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 740 kJ / 2 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,98 g |
Tuky | 74,12 g |
Vláknina | 35,20 g |
Cholesterol | 603 mg |
Sodík | 853 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 323,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při podávání si můžeme polít javorovým sirupem, nebo jen pocukrujeme.
Výborně chutná i s kopečkem zakysané smetany.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2022 09:24
13. 4. 2021 12:56
4. 3. 2020 15:44
8. 11. 2015 09:18
6. 11. 2015 13:13
5. 11. 2015 18:17
3. 11. 2015 19:11
3. 11. 2015 19:06
3. 11. 2015 11:08
2. 11. 2015 20:49
2. 11. 2015 11:05
1. 11. 2015 21:15
1. 11. 2015 19:47
1. 11. 2015 19:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 58 minutami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 10 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 38 minutami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 40 minutami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 2 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 3 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 14 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 14 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak spařit jáhly a proč vlastně? Oblíbená obilovina neobsahuje lepek a chutná nasladko i naslano
Šťavnatý jahelník za pár korun: Dobrota podle receptu našich babiček voní skořicí a jablky a chutná božsky
Nejoblíbenější sladká jídla. Máte nejraději ovocné knedlíky, palačinky nebo kaše?
Další recepty
Tématické fráze: jáhlovy nakyp jáhlový nákyp s tvarohem jáhly recepty jáhly s jablky jáhlový nákyp recept nejlepší recept na jáhly jáhly s tvarohem nakyp z jahel nejlepší recepty na jáhly jahly nakyp recept jahlovy nakyp jablkovy nakyp recept na jáhlový nákyp jáhlový nákyp recepty jahlový nákyp s s tvarohem jahlovy jahlovy nakyp s jablky a tvarohem jablecny nakyp z jahel jahlovej nakyp nákyp z jáhlí
Suroviny: jáhly, mléko, cukr vanilkový, sůl, jablko, máslo, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, skořice, rozinky, tvaroh, žloutek, sirup javorový, kůra citronová, bílek, máslo, tuk, mouka
Jáhlový nákyp s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNgY
14 názorů