Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2017 21:42
dobry den delala jsem borovicovy sirup ve dvou lahvych vysel skvele v jedne zacal kvasit mohu ho uzivat i zkvaseny? Dekuji za odpoved Alena
25. 5. 2017 21:17
Peta: Peto, lahev úplně plnou mít nemusíš, aspoň bude vůle na tu tekutinu
25. 5. 2017 00:09
Dobry den zkousela jsem podle Vaseho receptu nalozit sirup ale nevysla mi plna sklenice vadi to necemu? Mam si zitra doabirat vyhonky? Nebo mohu nexhat
21. 5. 2017 18:19
Kateřina: Kateřinko, nejlépe skladovat v lednici a vydrží Vám dobře půl roku, ovšem jednou jsem na něj zapomněla a vydržel v pohodě celou sezónu do dalšího sběru větviček. Ale určitě použij lahve se šroubovacím víčkem, nebo celofán a zagumičkovat
21. 5. 2017 17:40
Dobrý den. Tak zítra budu sirup slevat ,už se těším ale chtěla jsem se zeptat jakou má prosím sirup trvanlivost a kde nejlépe skladovat ? Dekuji
20. 5. 2017 09:15
Simona Skolakova: Simonko, to jsem ráda a teď hlavně čekat, aby to nekvasilo a bylo všechno tak, jak má být Pak písni, jak se ti povedl
19. 5. 2017 13:36
Bibinko tak jsem to letos stihla a opět jsem výhonky naložila už se macerují na sluníčku za oknem.Přidala jsem fotečky
19. 5. 2017 13:35
Ivana: já bych výhonky ze stříbrného smrku nepoužila
14. 5. 2017 11:23
Dobrý den , ráda bych se zeptala zda-li můžu udělat také med z výhonků stříbrného smrku.
3. 5. 2017 08:58
Kateřina: Katko musí, to má svůj účel, ty výhonky pouští celou dobu louhování. Hlavně tam nesahejte a neotvírejte sklenici, začalo by to plesnivět.
1. 5. 2017 21:26
Bibinka: děkuji také jsem si říkala ze bude maximálně kyselejsi ale nic jiného. Tedy doufám dnes jsem.koukala ze pustili stavu . Musí i tak 2-3 týdny stát na slunci, když už mají pustenou šťávu (vodu)?
1. 5. 2017 19:26
Katka: Katko, to by mělo být v pohodě, ale zkušenost s tím nemám
30. 4. 2017 21:03
dobrý den, tak mladé výhonky smrčku jsem také dnes naložila. ale dala jsem asi 4 kolečka citronu , místo psaných dvou. nevadí to něčemu? děkuji
4. 3. 2017 19:10
Koukám děvčata, že v poslední době jsou tu samé šikovné kuchařinky, které mají sirup bez plísně-chválím Vás
2. 3. 2017 23:11
Dobrý den všem, tento sirup dělám každý rok. Výhonky propláchnu pod tekoucí vodou v sítku a poté vrstvím do omniovek vrstvu výhonků, trochu zasypu třtinovým cukrem a pokladu plátky biocitronů a tak pořád dokola, až je omniovka plná. Jemně zašroubuju víčko a dám na parapet na sluníčko cca na 3 týdny během kterých občas protřepu. Nikdy se mi nestalo, že by se objevila plíseň. Po třech týdnech přecedím do skleniček a uložím do lednice.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 18 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 52 sekundami
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 22 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 10 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 11 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 11 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 12 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chutná smrk? Z jeho výhonků vyrobíte skvělé želé, ale i zázračný sirup
7 bylinných domácích sirupů a medů: Připravte si z voňavých bylinek osvěžující a lahodné nápoje
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů