Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 47,67 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2019 17:53
Eja57: V Nasavrkách na Chrudimsku je velká plantáž a dokonce malé sazeničky rozesílají po republice. Ale čekat na surovinu tímto způsobem se mi jeví jako lehce nepraktické a tak hypermerkety to jistí Ve velkých jsou k dostání běžně.
2. 11. 2019 14:32
Eja57: O plantáž tedy nešlo, byly to dva obrovité staré stromy. Rostly na místech, kam nikdo nechodil, protože to bylo na kraji strmé a dosti vysoké skály. Ale je to už tak dávno, že nevím, jestli tam ty stromy ještě vůbec existují. No dneska bych se na tu prudkou stráň nevydrápala a k těm stromům nelezla, Už na to nejsem dost mladá a odvážná. Dnes bych si asi raději koupila ty zavakuované kaštany, kdybych je někdě potkala.
2. 11. 2019 13:18
MamlajdaD: Jak vypadá jedlý kaštan ještě v té ježaté slupce jsem viděla jen na obrázku...a ani netuším, jestli někde v Česku nějaká kaštanovníková "plantáž" existuje.
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
2. 11. 2019 12:51
Eja57: Dík za komentář. O tom povaření ve vodě jsem také četla, snad to mám i u některého "kaštanového" receptu. A nikdy neříkej nikdy, i když práce je to nepříjemná, to loupání. Nejlíp to jde z čerstvých kaštanů, ale to se zase musejí vyloupat z těch strašně pichlavých kaštanových slupek, někdy sami nevypadnou. Takže si nevybereš. No pro mlsnou pusu musí člověk někdy něco udělat! Zdravím!
2. 11. 2019 11:29
Z vlastní zkušenosti - doporučuji sehnat již oloupané zavakuované kaštany...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Lotus cheescake
Přidáno 28. 4. 2024 20:39
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 2 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 3 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 4 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kaštanová kaše jak vyloupat jedlé kaštany kaše z jedlých kaštanů
Suroviny: kaštan jedlý, máslo, smetana, med
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
5 názorů