Staré dobré punčové řezy
Punčové řezy jsou vizuálně krásné a velmi efektní. Také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je tak snadné propadnout. Teď už nemusíte chodit do cukrárny, podle tradičního babiččina receptu si je zvládnete upéct i doma.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 18 640 kJ / 4 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,12 g |
Tuky | 88,44 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 837,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na obarvení používám gelové barvy, kterými obarvím cukrové rozvary.
Punčové řezy dělám podle receptu, který mi kdysi dala babička, jen místo práškového barviva Breton používám gelové barvy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 6. 2016 19:27
8. 3. 2016 23:09
4. 3. 2016 14:51
25. 2. 2016 21:06
25. 2. 2016 18:36
24. 2. 2016 21:27
Suroviny
Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru
Postup přípravy
Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.
Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........
24. 2. 2016 21:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 21 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 26 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 3 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 3 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 5 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 13 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: punčové řezy od mámy rozvar na punčový řez recept nejlepší punčové řezy domácí punčové řezy puncove rezy domácí punčový řez cukrový rozvar rychlé punčové řezy rozvar na punčové řezy punčovy rozvar jak se dělá punčovina nejlepší punčový dort domácí punčový dort punčový dort jako z cukrárny recept punčový řez nejlepší punčový řez punčový řez recept puncove rezy rozvar rozvar na punčový řezy punčové řezy postup
Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, cukr krupice, voda, rum, punč, potravinářské barvivo gelové, šťáva citronová, marmeláda, rum, cukr moučkový, olej, šťáva citronová, potravinářské barvivo, voda
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
7 názorů