Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny? Jednoduchý videonávod vám pomůže
Nadýchaný a vláčný korpus jako základ různých moučníků, rolád a dortů je snad snem každého z nás. Přitom je trik velmi jednoduchý. Stačí totiž, když tento krok nebudete obcházet, vytrváte a vyšleháte vejce s cukrem opravdu do světlé husté pěny. Jak na to?
Šlehání vajec s cukrem do pěny má své opodstatnění. Díky tomu, že vytvoříte hustou a nadýchanou pěnu, bude také výsledný moučník nadýchaný a ještě ke všemu vláčný. Důležité je šlehat opravdu důkladně několik minut, dokud pěna nebude mít vyhovující konzistenci. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny?
Vyšlehat vejce s cukrem zvládnete pomocí návodu levou zadní.
- Smícháme množství cukru a počet vajec, které jsou uvedeny v receptu.
- Nastavíme si mixér/robota na nižší stupeň a začneme šlehat.
- Nedostatečně vyšlehaná pěna je žlutá a řídká.
- Správně vyšlehaná pěna vypadá přesně naopak, je tedy světlá a hustá.
Tento způsob přípravy je typický hlavně pro piškotová těsta. Setkáte se s ním především u dortů, ale také u rolád, některých bábovek či nejrůznějších řezů.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Čím vylepšit piškotové těsto: Použijte čokoládu, ořechy nebo rum a výsledek bude dokonalý
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře