Jak připravit karbanátky v troubě s menším množstvím tuku. Chutnají výborně a úprava je šetrnější
Smažená jídla nám chutnají, to je bez pochyb. Jenže všichni víme, že tento způsob úpravy našemu zdraví neprospívá a měli bychom ho používat co nejméně. Toto však neplatí pro karbanátky připravené troubě. Svou chutí se sice těm klasickým vyrovnají, ale nejedná se o obvyklé smažení.
V troubě můžete smažit pouze s minimálním množstvím tuku. Vyzkoušejte třeba karbanátky. Tento postup je šetrnější k našemu zdraví, jedná se spíš o pečení než smažení, ale přesto je chuť hotových karbanátků velmi dobrá. Ušetříme za olej a nemusíme zdlouhavě karbanátky hlídat na pánvi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct karbanátky v troubě
Máme pro vás několik tipů, které pomohou, aby se vaše karbanátky povedly.
- Postup záleží na surovinách, ze kterých karbanátky připravujete. Může být vhodné přidat trochu oleje, abyste předešli "suchosti", nebo do směsi nastrouhat sýr.
- Po obalení v trojobalu (nebo jen ve strouhance) karbanátky položte na plech s pečicím papírem a vložte je do trouby. Jestli se obáváte, že budou příliš suché, můžete je po krátkém zapečení potřít olejem, není to ale nutné.
- Pod plech můžete dát nádobku s vodou, která se postará o vlhkost.
- Teprve až karbanátky zpevní a začnou zlátnout, otočte je a dopečte ještě z druhé strany. Mějte na paměti, že druhá strana se peče výrazně kratší dobu.
- Krátce před dopečením karbanátky pomocí štětečku potřete olejem a na několik minut ještě vložte do trouby. Olej před potíráním můžete promíchat s trochou vody.
- Pokud si karbanátků připravíte rovnou více, část jich zamrazte. Určitě se budou hodit, až příště budete pospíchat. Stačí je pak krátce rozmrazit.
Kapustové karbanátky z trouby
V následujícím videu se můžete podívat, jak připravit v troubě kapustové karbanátky. Potírají se olejem ještě před vložením do trouby. Budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, jaké postupy šetrnějšího smažení používáte, jak vám vyhovují a co se vám nejvíce osvědčilo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak si doma připravit kimchi, lahodnou fermentovanou zeleninu plnou vitamínů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře