Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
a) Kdo odmítá používat průmyslově vyráběné bujóny může místo vody použít zeleninový vývar.
b) Záklechtku uděláme rozmícháním polohrubé mouky ve vodě.
c) Je to starý rodinný recept ze strany mé tchýně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2023 00:29
casino: Výrazem "nezkušená uvaří něco jiného" jsem myslel, že si uvaří jiné jídlo podle jiného receptu, ne že uvaří podle tohoto receptu jídlo s jiným výsledkem. Když se někomu jakýkoliv recept nelíbí nebo je mu nejasný, tak podle něho přece nevaří.
5. 1. 2023 00:49
RubyRom: Na fotce by byl talíř (hluboký) a něm oranžovo okrová hmota, rovná, hladká. Celkem nezáživný pohled, ale dobrá chuť. Příště fotku přidám.
5. 1. 2023 00:39
Já nechci tady začínat nějaké dohadování. Podíval jsem se ale také na recepty "právě bylo uvařeno" a "nejnovější recepty" a u 4 receptů se vyskytuje podobný problém jako vytýkáte mně. Pokud má systém "topek" sloužit jako učebnice pro začínající kuchařky, tak mnou založený recept smažu; ten opravdu není učebnicový.
5. 1. 2023 00:02
Já bych ráda ke každému receptu viděla fotku.
4. 1. 2023 23:39
Tonja: "nezkušená uvaří něco jiného"
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
4. 1. 2023 22:37
mika59: Tak to jako návod ber. Jak říkáš, zkušená kuchařka si poradí, nezkušená neporadí. Tak si to zkušená může udělat, nezkušená uvaří něco jiného. Takových receptů návodů jsem na "topkách" potkal už desítky.
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
4. 1. 2023 22:01
Jídlo je fajn, jen nechápu poměr..brambory, cibule, sladká červená paprika
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
4. 1. 2023 18:36
Dnes jsme měli tuto omáčku k obědu s masem z vařené těžké slepice (byla z ní polévka). Všichni u stolu si přidávali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 54 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 6 minutami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 29 minutami
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 39 minutami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 46 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 55 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Suroviny: brambory, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, sůl, smetana na vaření, bujón zeleninový, ocet
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
8 názorů