Rajská omáčka od babičky z Vysočiny
Každý má svůj ozkoušený recept na nasládlou rajskou omáčkou, kterou můžeme podávat s vařeným hovězím masem a knedlíky, nebo jen s těstovinami. Její typickou chuť mají rádi nejen dospělí, ale i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2020 15:22
Bože lidi ! Tak kečup je hnus (pravda nepoužívám ho, kupuju pasírovaná rajčata), kupované knedlíky se vám taky nelíbí a co Masox (Vepe)?! Vy, které máte moře času nebo vaření jako koníčka, tak to je pak jiná. Máma, která přijde domů z práce v pět hodin a neví, kam dřív skočit...úkoly s dětmi, vařit nebo hodit prádlo do pračky nemá chuť ani sílu mazlit se s knedlíkama.
Jsem babička a vím, jak se mladí musí otáčet. Proto ráda sem tam upeču nebo uvařím. Hlouposti ale neřeším
Jsem babička a vím, jak se mladí musí otáčet. Proto ráda sem tam upeču nebo uvařím. Hlouposti ale neřeším
27. 7. 2016 17:22
Rajská u mne je z rajských, v nouzi z protlaku. Kečup je nepřijatelná náhražka s kdoví čím Když se omáčka z rajských, cibulky a koření uvaří a propasíruje, do omáčky vždy přidávám povidla. Zahustí, úžasně zjemní a ztmaví omáčku. Pkud se nepoužil vývar z masa, i kostka Masoxu dobře poslouží. Kdo jednou zkusil přidat povidla, už bez nich žádnou neudělá!
22. 8. 2014 10:09
Jako malý kluk jsem jedl rajskou,která byla hnědá,samozřejmě z rajčat natrhaných na zahrádce,zahuštěná perníkem,to si pamatuji,to koření byl asi tymián,nejsem kuchař,ale co mi chutná poznám.Rajský protlak s octem a cukrem nepovažuji za omáčku,byl pro mne šok,co mi dali ve školní jídelně.
10. 2. 2014 15:25
babicka taky kupovala knedliky?to snad ne.domaci knedlik a ne tenhle kentus
17. 12. 2010 19:38
Maso na rajskou se peče s kořenovou zeleninou /mrkev, petržel a celer/ a výpek se pak propasíruje do omáčky !
6. 10. 2010 18:05
Tak takhle dělám já, akorát ten postup je ještě kapku jiný .. nicméně, klasická šlehačka ke šlehání, nebo smetánka .. výborná věc a máslo samozřejmě nesmí chybět
Dnes ji budu dělat + plněné papričky :) Bodík za tu smetanu a máslo
Dnes ji budu dělat + plněné papričky :) Bodík za tu smetanu a máslo
2. 8. 2010 00:00
Spagetka,krásná fotka. Příště zkusím podle tebe
1. 8. 2010 17:11
Jani - ale to jsou právě ty obměny, když ti tam tymián nesedí, tak ho nedávej
1. 8. 2010 16:57
Já tymián nedávám, nikdy jsem ani nevěděla, že by do rajské jít měl, přesto plus
1. 8. 2010 15:23
Dneska jsem tu omáčku udělala, dala jsem hovězí vývar, rajský protlak a zavařená rajčata, koření a citron jako autorka, navíc jen ještě špetku muškátového květu a mleté nové koření, na závěr jsem podlila sklínkou červeného vína a přidala hustou smetanu.Octem nedochucuju a ani moukou nezahušťuju. Milujeme to s kolínkama, takže byly s kurkumou. Jelikož zbytek rodinky je masový, použila jsem hovězí krk - výborné.
Dovolila jsem si přidat fotku, když tak ji smáznu.
Dovolila jsem si přidat fotku, když tak ji smáznu.
31. 7. 2010 12:08
Tuhle omáčku dělám také tak i s tím tymiánem a hustou smetanou. Je opravdu skvělá. Manželova babička tam ještě na závěr strouhla perník, ale to nedělám, i když děti to milujou.
13. 7. 2010 22:57
Děkuju za přidání fotek, taky bych si dala tahle rajda je hlavně zvláštní v tom že tam patří tymián..hodně lidí dělá rajskou na sladko se skořicí, my máme radši sladko-kyselou
15. 6. 2010 12:44
Simonka,práve som uvarila túto omáčku,zaujal ma ten netradičný postup s tým masoxom a aj tá smotana.Musím povedať,že je výborná,robila som k nej guličky z mletého mäsa-tiež tvoj recept-a cestovinyDávam boda neskôr pridám fotky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 42 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 3 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 4 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 4 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 5 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 6 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené rajské omáčky. Jak udělat tu nejlepší rajskou jako od maminky
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka zahuštěná perníkem rajská omáčka s perníkem jak zahustit rajskou omáčku zahuštění rajské omáčky vynikající rajská omáčka rajská omáčka podle babičky zahuštění omáčky rajská omáčka se smetanou zahuštění omáček zahuštění omáčky moukou recepty našich babiček rajská zahuštěná perníkem rajska omacka na sladko rajská omáčka postup jak zahustit rajskou čím zahustit rajskou omáčku zahuštění perníkem zahuštění rajské rajska omacka s kolinkama čím zahustit rajskou
Suroviny: vývar masový, bobkový list, sůl, pepř celý, koření nové koření, tymián, protlak rajčatový, ocet, cukr, mouka hladká, máslo, smetana
Rajská omáčka od babičky z Vysočiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZjl
13 názorů