Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,50 g |
Tuky | 104,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto pochoutku dělávala naše mamka z králičích jater v době mého dětství. Já pak ještě mým dětem, dokud jsme chovali králíky. Dnes mám tedy játra jen drůbeží, dělám je na přepuštěném másle ale vzpomínka mi zůstala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2024 22:10
29. 2. 2024 21:56
29. 2. 2024 21:30
29. 2. 2024 21:24
29. 2. 2024 13:50
29. 2. 2024 12:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 2 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Mňamka
Přidáno před 4 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 5 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 5 minutami
Perníková roláda s karamelovým krémem
Evellinka uvařila před 12 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 57 minutami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 1 hodinou
Pečené ziti
Moanka uvařila před 1 hodinou
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Další recepty
Suroviny: játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGXG
6 názorů