Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,94 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi autentické filipínské suroviny na calderetu patří také játrová pomazánka. Ta se používá k zahuštění a k přidání zajímavé jedinečné chuti.
Kdo nemusí olivy, může je vynechat. Recept je i tak skvělý. Zároveň doporučuji přidat chilli papričku, aby caldereta byla pěkně ostrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 20:44
Marie Svarcova: moc děkuji 🙂 určitě vyzkoušejte, je to jejich verze guláše a byla jsem mile překvapená 😇
24. 3. 2024 17:55
zajímavé a určitě moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 51 minutami
Mňamka
Přidáno před 1 hodinou
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 1 hodinou
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 29 minutami
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 42 minutami
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 50 minutami
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 10 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 10 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, brambory, škrob kukuřičný, voda, vývar hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, paprika čerstvá červená, olivy zelené
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
2 názory