Švédský princeznin dort
Recept ještě nebyl hodnocenV dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe ovšem přes noc na chladném místě odpočinout. Těstem naplníme formičky na košíčky, které…
Dortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo,najemno nastrouhaný marcipán,zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny…
Uslehame z bilku tuhy snih, ze smetany slehacku a mascarpone s marmeladou a zloutky. To opatrne smichame vse dohromady s vanilkovym cukrem a kousky jahod, kdo bude chtit…
Žloutky utřeme nad párou s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, též i šlehačku. Mascarpone vmícháme do žloutků, pak šlehačku a naposledy sníh. Formu vyložíme…
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
korpus: Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec …
korpus: Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec …
V míse smícháme veškeré sypké suroviny. Přidáme Amaretto, vejce, olej, podmáslí, mléko a nastrouhanou čokoládu. Vše řádně promícháme na hladké těsto, do kterého přidáme…
Vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a Amaretto, vmícháme mouku s kypřícím práškem, skořici, mleté mandle a kakao. Vše…
Z vlažného mléka, medu a droždí si uděláme kvásek. Mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, Amaretto, pomerančovou kůru dáme do mísy a zlehka promícháme. Přidáme kvásek a…
V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou…
Nejprve si připravte mandlovou čepičku, aby vám stačila vychladnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte 60g másla a na středním plameni na něm pražte plátky mandlí asi tak…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Mouku prosejeme a smícháme v míse s hřebíčkem a mletými mandlemi. Změklé máslo utřeme s medem a cukrem, přisypeme sypkou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek, na kterém budeme dezert podávat. Doprostřed dáme…
Den předem si namočíme do Amaretta rozinky, brusinky a kustovnici. Do misky dáme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, jednu lžičku cukru a jednu lžíci mouky.…
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce.mouku Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do vychlazeného poháru.
Připravím si puding dle návodu. Dávám méně tekutiny, aby byl pudink hustý. Do uvařeného a vychladlého pudinku zamíchám Amaretto a nechám puding ztuhnout v lednici. …
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak poznat kvalitní med: Zkušený včelař radí, čeho si při nákupu všímat, abyste nenaletěli a nekoupili „obarvený“ cukr
Tortilla na 3 způsoby a do 30 minut: Výtečná je s kuřetem, jako wrap "co dům dal" nebo i se šunkou a sýrem
Hush puppies: Americké slané koblížky z kukuřičné mouky jsou nadýchané, křupavé a hlavně hotové za pár minut