Černá čočka beluga s chřestem a pošírovaným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenChřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Podle návodu uvaříme čočku do měkka, ale dejte pozor na rozvaření!Uvařenou čočku ihned propláchneme studenou vodou a dáme do mísy.K čočce přidáme na drobno nakrájenou…
Drobná černá čočka beluga je velmi zdravá, nenadýmá a navíc se nemusí namáčet předem. Stačí ji povařit s bobkovým listem a dochutit octem. Čočku podáváme s opečenými…
Bezmasá jídla vůbec nemusí být nudná. Chuť a vůně koření pozdvihnou "obyčejné" suroviny na luxusní chuťový zážitek. Jogurt přináší potřebné bílkoviny, čočka beluga…
Naučíme-li malá batolata jíst zdravě potraviny, jako je zde čočka beluga, děláme dobře pro jejich jídelní návyky. Beluga je chutná a v polévce ji malé dítě bude rádo…
Nejdříve dáme vařit čočku - Beluga se nemusí namáčet a je za 15-20 minut hotová. Můžete samozřejmě použít i čočku jinou - hnědou, červenou... V pánvi na másle…
Čočku uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme a odložíme ji stranou.Cuketu oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme tenké plátky.Avokádo nakrájíme na menší…
Čočku propláchneme a v osolené vodě vaříme 30 min. na skus (Beluga je pevnější, nerozvaří se jako běžná čočka). Smícháme sýr, olej a utřený česnek, vmícháme…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím,…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Čočku uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list a natur koření - trvá to tak 20 minut. Potom ji přes cedník slijeme a necháme důkladně okapat. Mezitím…
Do rendlíku nalijeme vývar a přidáme černou čočku. Osolíme a uvedeme do mírného varu, při kterém za občasného míchání regulujeme po dobu 30 minut varu množství vývaru.…
Papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na kostky, cibuli, česnek, celer na drobno. Uvaříme čočku a kroupy (každé zvlášť). Čočku vaříme cca 20 minut dle návodu.Kroupy…
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Na oleji necháme zrůžovět pokrájenou cibuli a trochu opečeme ze všech stran posolené kousky (kostky) masa tak, aby zbělaly. Odsuneme ke kraji a na volném místě v…
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Lahodné a zdravé avokádo: Jak ho skladovat, pěstovat a co si z něj připravit
Kaťák z kuřecích stehen: Šťavnaté kousky masa na voňavém špeku doplní chilli či feferonka, které zajistí pikantní pálivou chuť
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“