Frankfurtska fazolacka
Recept ještě nebyl hodnocenMaslo rozpustime ve vetsim hrnci spolecne s kousky speku. Pridame cibulku a orestujeme, pridame nastrouhanou mrkev a jeste chvili restujeme. Kdyz zacne mrkev poustet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maslo rozpustime ve vetsim hrnci spolecne s kousky speku. Pridame cibulku a orestujeme, pridame nastrouhanou mrkev a jeste chvili restujeme. Kdyz zacne mrkev poustet…
Na másle do sklovita restujeme cibuli s česnekem a zalijeme 700 ml horké vody. Přidáme nejlépe ve vajíčku na luhování čaje všechno koření, přebranou a propláchnutou…
Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Do…
Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen lístky. Filety okouna…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
Čočku přebereme a dobře propláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, mrkev na tenké hranolky, uzené na silné hranolky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme a…
Čočku propláchneme ve studené vodě a pomalu vaříme, přidáme ovesné vločky, sůl, koření (pepř, oregano, nové koření) a ke konci drcený česnek.Vaříme do měkka asi 20 minut…
Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou žlutou cibuli, na kolečka mrkev a propláchnutou čočku. Zalijeme vývarem z uzených žeber. Přidáme bobkový list, nové koření, celý…
Čočku propereme a namočíme na 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření.V hlubší nádobě…
Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa…
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek také na malé kostičky, řapíkatý celer a mrkev na půlkolečka. Čočku předem namočíme a necháme odstát.Na oleji orestujeme cibuli, až…
Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez…
Dáme vařit čočku, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme si rybičky včetně cibule, přidáme kyselé okurky, sůl, pepř. Zamícháme a přidáme tatarku, nebo…
Šošovicu preberieme, premyjeme a necháme namočiť. Uvaríme ju. Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky, listy na menšie kusy. Do vriacej vody vhodíme…
Šošovicu preberieme, premyjeme, namočíme na pár hodín a uvaríme s bobkovým listom do mäkka. Na konci varu osolíme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame. Cibuľu…
Z okurky si odřízneme část, vydlabeme vnitřek a totéž z poloviny rajčete. Naaranžujeme podle libosti s ostatní zeleninou.
Namočit čočku na 2 hodiny. Namočit kroupy 2,5-12 hodin, po namočení 2x vyprat ve studené vodě.Vyprat čočku v namočené vodě, slít vodu přes sítko, dát vařit do studené…
Do mírně osolené vody dáme maso a zvolna přivedeme k varu.Asi po dvaceti minutách přidáme propláchnutou čočku, kostku zeleninového bujonu, mrkev a bílé části cibulek…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Jehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou,…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jak na Sacherův dort podle Josefa Maršálka? Nejdůležitější je kvalitní máslo a trpělivost při výrobě polevy, zdůraznil slavný cukrář
Čokoládové řezy na plech podle Josefa Maršálka: Příprava zabere 5 minut, vláčnost zajistí kefír i správné kypřidlo
Brownies podle Sylvie z Peče celá země: Použijte kvalitní čokoládu a nekoukejte na kalorie, říká nadaná flétnistka