Rychlý podzimní jablkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej a 1 vejce a vypracujeme těsto. Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej a 1 vejce a vypracujeme těsto. Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu…
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Mezitím…
Za nazdobenými a výbornými poháry nemusíte nutně do cukráren. V tomto receptu vás čeká návod na lehkou jogurtovou pěnu se smetanou, kterou osvěží kuličky rybízu. Pro…
Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom…
Neni třeba popisovat korpus ve tvaru polštáře a ozdobit marcipánem Na střevíc nemám formu tak jsem zničila svojí botku. Podle té si namalovala na papír předlohu tu…
Piškot: suroviny na těsto smícháme v míse, nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a rozetřeme po celé ploše. Těsto vypadá, že ho je málo, ale pečením dost…
Kávu zalejeme 125 ml vody a necháme vychladnúť.Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny postupne pridávame…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme do 30cm dortové formy vyložené na dně…
korpus: vše smícháme, z bílků sníh a opatrně zašlehat. Nalít do hlubokého plechu a péct na 180 °C. krém: mléko a pudinkový prášek svaříme v pudink- necháme vychladit.…
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 min. Uvaríme kávu a necháme vychladnúť.…
Umeleme ořechy a svaříme s mlékem a vanilkovým cukrem- necháme vychladnout. Ušleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky, po lžících vmícháme mouku a kakao. Dáme upéct…
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Korpus na dort:postup: bílky +cukr tak 3/4 ušlehat do tuha, žloudky +zbytek cukru ušlehat stačí drobet nemusí byt pěna!Potom vyšlehat směs ze žloudků a bílků +olej…
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků. Takto…
Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a cukrem(já jí…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a po částech přidáme prosátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do hmoty. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže…
piškotový korpus: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny a postupně přimícháme zbylé suroviny. Pečeme při 160-170 stupních do růžova. Čokoládový krém: Cukr,čokoládu…
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridávame po 1 lyžici horúcej vody (spolu 5). Vmiešame orechy.Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (ak obrátime misu…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Jídelní rozmary slavných: Herec Danny DeVito rád vaří, těstoviny si připravuje vlastní čerstvé a umí to dokonale!
Gin s mravenci nebo pivo z velrybího varlete. Muzeum nechutného jídla ukázalo novou expozici
Soutěž k 15. narozeninám webu Toprecepty.cz: Vyhrajte jednu z lákavých cen a zpříjemněte si Vánoce!