Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý lák na maso k uzení

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min 7 dní odložení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, 7 dní odložení)

19. 12. 2020 18:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie80 420 kJ / 19 221 kcal
Bílkoviny837,60 g
Tuky1 642,66 g
Vláknina97,60 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 2,18 g
Sůl3,80 g
Sacharidy230,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.

https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/12/13/jednod...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavelk pavelk

19. 12. 2020 18:38

srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.;-)

srettka

19. 12. 2020 18:07

To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchý lák na maso k uzení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkJW