Pyrenejský cibulový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které…
Do pečky dáme suroviny tak, jak mám napsáno, nastavíme na těsto s kynutím. Zatím, co se nám dělá těsto, našleháme, nebo umícháme si tvarohovou plňku a zvlášť si zase…
V míse promícháme mouku se sypkými surovinami, přidáme olej, dýňové pyré a vodu, tu raději postupně, protože v pyré je také voda. Těsto dobře vypracujeme, můžeme použít…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Na oleji zpěníme cibuli, papriku, žampiony, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené maso. Necháme vychladnout.Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak…
Suroviny na těsto dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, zapneme program "těsto". Mezi tím si na oleji orestujeme cibulku na malé kostičky, přidáme nakrájenou…
Ingredience na marinadu smichame, vlozime omyta a osusena kureci prsa, promichame a nechame v chladu 2 hodiny ulezet. Brambory oloupeme a nakrajime na tenke platky.…
Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme. Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut. Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda…
V míse smícháme všechny suroviny a necháme kynout cca hodinu.Po vykynutí dáme na plech, potřeme vlažnou vodou, posypeme kmínem a pečeme na 180°C cca 45min.3. krok postupu
Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, který připravíme z droždí, špetky cukru a trošky vlahé vody, přidáme ostatní suroviny. Zaděláme těsto, zapracujeme nakrájené olivy a…
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
V míse smícháme mouku, sůl a droždí, pak přidáme semínka. Přilijeme vodu a krátce zamícháme, aby se suroviny spojily. Těsto poprášíme moukou, misku zakryjeme utěrkou a…
Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu…
V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud…
Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa…
Do mísy dáme všechny tekuté suroviny, nakonec mouku, droždí a sůl. Mícháme ručně, až se těsto přestane lepit a pak ještě zapracujeme 40 g povoleného másla do těsta a…
Z tvarohu odlijeme vodu a přidáme sůl, pepř, nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou šunku, sýr a nasekanou pažitku.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a pepřem.…
Droždí vsypeme do hrnečku a přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady.…
Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit.Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do…
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme tenký obdélník a potřeme náplní. Posypeme ořechy a rozinkami a srolujeme do rolády. Nakrájíme na 16 koleček a položíme na plech s…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Klasicky zaděláme kynuté těsto, které pak vyválíme na plát.Potřeme ho změklým máslem a pokapeme rozpuštěným medem. Stěrkou med v másle rozetřeme a na tento základ pak…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Jak na škvarkové pagáče: Slané masopustní koláčky jsou uvnitř vláčné, na povrchu lehce křupavé a úžasně voní
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Když nemáte prášek do pečiva: Na výrobu domácího kypřidla stačí jenom tři suroviny a výsledek je zaručený