Kuřecí po myslivecku
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Drobně nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme do změknutí cibule, zaprášíme paprikou, zalejeme horkou vodou a přisypeme fazole. Dáme masox a…
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Fazole dáme vařit s česnekem, bobkovým listem a celým pepřem. Uvařené fazole scedíme, vybereme bobkový list a pepř. Necháme vychladnout.Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a…
Z jáhel u nás moc lidí nevaří, což je velká škoda. Jsou bez lepku, obsahují spoustu minerálů a výborně chutnají na slano i na sladko. V tomto receptu jsem je…
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější…
Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Cibulku nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi.Přidáme lžíci rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Dále přidáme rozmačkaný česnek,…
Do panvice dáme na strednom stupni zohriať olej a pridáme pretlačený cesnak. Smažíme minútu, pokým sa pekne nerozvonia.Pridáme na polovice pokrájané mini paradajky a…
Řecké obří fazole mají jemnou chuť. Po uvaření je zalijeme rajčatovou omáčkou provoněnou oreganem a česnekem a zapečeme. Omáčka do fazolí během pečení nasákne. K fazolím…
Fazole minimálně 12 h. předem dáme do vody a necháme odstát. Vaříme podobně jako čočku. Prostě zapneme plotnu a vaříme cca 1 h. do měkka. Scedíme.Cibuli nakrájíme na…
Do hrnce s vařící se vodou dáme fazole, nakrájenou cibuli, mrkev a brambory nadrobno, osolíme, opepříme, po chvílce dáme kapustu nakrájenou na proužky, česnek na plátky,…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Zeler a cibulu nakrajame na kocky, mrvku na kolieska a cesnak prekrojime na polovice. Paradajku zbavime supky, vykrojime a vyhodime mokry stred a semianka a nakrajame ju…
Větší cibuli osmažíte a přidáte sladkou papriku, jako na guláš, zalijete trochou vody. Přidáte plechovku sterilizovaných červených a plechovku sterilizovaných bílých…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
1) Vše řádně rozmixujeme a dochutíme kořením a podáváme namazané na pečivu nebo jako dip k syrové zelenině.
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření.Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na…
Nejprve si uvaříme oboje fazole s masoxem, bobkovým listem, tymiánem a trochou soli, až jsou skoro měkké přidáme česnek na plátky, cibuli nadrobno, Babiččina zelenina je…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a…
V hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Skromná kuchyně: Placky podplamenice sloužily jako výslužka čeledínům. Takhle snadno je uděláte dnes
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka