Cassoulet - specialita jižní Francie
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 886 kJ / 2 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,17 g |
Tuky | 86,74 g |
Vláknina | 75,24 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 215,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc. Zejména města Toulouse, Carcassonne , a Castelnaudary.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2014 16:59
8. 3. 2013 19:29
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/vareckou-po-map...
8. 3. 2013 18:45
8. 3. 2013 15:09
Cassoulet môžete nájsť temer v každej reštaurácii s francúzskou kuchyňou.
Musím povedať, že mne to vôbec nechutí.
Poznám aj lepšie kombinácie s fazuľou (to je môj osobný názor!).
Toulouse je mesto s obrovským množstvom reštauácií s kuchyňou prakticky z celého sveta.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 48 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 2 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 11 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 14 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: casoulet casulet kasulet vepřová panenka a cassoulet kureci cassoulet casoullet fazolový cassoulet cassulet casullet cossoulet casaulet recept casoullet francie recepty recepty francie casoulete kuřecí casulet klobása toulouse casoulete kuřecí casulet cassoullet
Suroviny: fazole bílé, klobása, maso vepřové, bůček uzený, mrkev, sádlo husí, strouhanka, rajče, cibule, koření hřebíček, česnek, bobkový list, bouquet garni, petrželka, pepř mletý, vývar, sůl, pepř černý
Cassoulet - specialita jižní Francie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBZK
4 názory