Bůček s fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenFazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí.Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí.Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Dopredu namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Osolíme, okoreníme.…
Zpěníme cibuli, na kterou pak přidáme papriku. Krátce zarestujeme, přidáme fazole, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájené uzené maso.Podlijeme vývarem dle potřeby a…
Plátky koňské roštěné nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do oleje s kořením pánev Texas – nejlépe 24 hodin před přípravou.V pánvi WOK rozpálíme olej a velmi zprudka…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Fazole se světlou jíškou doplněné na kostičky nakrájenou a opečenou slaninou. Zakysaná smetana pokrm zjemní a dá mu příjemnou nakyslou chuť a barvu. Pokud máte chuť na…
Ve velké hluboké pánvi na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí, přidáme papriku, rajčata a česnek nakrájený na plátky. Přidáme asi polévkovou lžíci mleté papriky, pár…
Sušené či konzervované fazole patří k oblíbeným trvanlivým potravinám – skvěle zasytí a dovedou dokonale doplnit jídlo nejen chuťově, ale i nutričně. Kaši můžeme podávat…
Maso nakrájíme na nudličky a v pánvi na rozehřátém oleji opékáme 5 minut. Přidáme chilli a sojovou omáčku, na tenké proužky nakrájenou papriku, osolíme a mírně opepříme…
Na oleji podusit cibuli a postupně přidávat papriku, protlak, kečup sůl, cukr, ocet, párky a na konec fazole i s vývarem. Nandat do sklenic a zavařovat 20 minut.
Lilky podélně rozpůlíme, vydlabeme, posolíme a necháme 20min ,,vypotit“. Vydlabaný vnitřek nakrájíme na kostičky, osolíme a také necháme odležet stranou. Fazole stačí…
Pokud máme přebytek uvařených fazolí, můžeme z nich připravit tyto báječné placičky. K přípravě si vystačíme se surovinami, které máme běžně doma. Ze směsi tvoříme…
Najemno nakrájenou cibuli na oleji osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso, které důkladně orestujeme. Téměř hotové maso osolíme, okořeníme a přidáme k němu česnek. Ještě…
Fazole namočíme nejlépe na noc. Namočené fazole dáme vařit ve vodě, ve které se máčely. Přidáme část mrkve (kousek mrkve si odložíme stranou) a cibuli. Zatím co se nám…
Tento zapomenutý skvost studené kuchyně určitě vyzkoušejte. Fazole můžete použít doma uvařené, jednoduší je použít bílé fazole konzervované. Křenové fazole, chcete-li…
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme protlak, sůl, koriandr a chvíli restujeme. Přidáme rajčata a na kousíčky nakrájenou papriku…
Na sádle orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dunajskou klobásu, zalijeme šálkem vody a chvilku podusíme, poté do hrnce přidáme fazole …
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme koření na čínu, sojovku, chilli, kečup, hořčici, porek fazole a kukuřici. Podusíme a šťávičku…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Papriky nakrájíme ne kroužky a přidáme k osmahlé cibuli. Pak přidáme na nudličky nakrájenou slaninu.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Gastro glosa: Hodnocení restaurací na internetu neodpovídá skutečnosti. Pravidla pro bodování by chtěla zpřísnit
Vyzkoušeli jsme velikonoční drchanice: Vláčné cukroví smažené v oleji chutná fantasticky a hotové je raz dva!
Maďarská specialita: Brašovské maso voní paprikou, snadno se připravuje a se smaženými bramborami dokonale zasytí