Džem z rebarbory s banánem a pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenDžem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce, které máte doma, navíc jeho příprava není žádná věda. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce, které máte doma, navíc jeho příprava není žádná věda. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem…
Na jahodovém džemu si pochutnají dospělí i děti. Na domácí přípravě džemu není nic těžkého. Všechny suroviny stačí chvíli povařit, naplnit do připravených sklenic a…
Pokud milujete ne zcela tradiční kombinace ovoce používaného do džemu, tak toto je přesně pro vás. Kombinace rebarbory, banánu a pomeranče je velmi lákavá a ve výsledku…
Pokud si chceme uchovat trochu sladkého letního ovoce i do zimního období, není lepší způsob, než z třešní uvařit sladkou marmeládu. Na té si pak můžeme pochutnávat…
Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na…
Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Důkladně kartáčkem očistíme a omyjeme veškeré citrusy (pokud nejsou bio). Mandarinky celé oloupané přepůlíme a rozdělíme na plátky, pomeranče a grapefruity oloupeme a…
Rybízové kuličky stáhneme ze stopky a dáme do většího hrnce. Gelfix extra smícháme se dvěma lžicemi cukru a přidáme k rybízu. Za stálého míchání důkladně povaříme asi…
Meruňky důkladně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Pomeranč oloupeme a také pokrájíme. Ovoce vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, důkladně promícháme a…
Do velkého hrnce vložíme na drobné kousky nakrájené čerstvé i sušené švestky. Přidáme kyselinu citronovou a Gelfix Extra, rozmíchaný se 2 lžícemi cukru. Promícháváme a…
Ve velkém hrnci rozmixujeme meruňky a přidáme kyselinu citronovou. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Prezidentův kuchař prozrazuje: Petr Pavel miluje zelňačku, ale ocení i středomořskou kuchyni
Hitem sociálních sítí jsou cookie cups: Sušenkové kelímky si zamilujete! Jak na ně, aby se povedly?
Pečeme s Ivou: Špaldové bagetky mají lehce oříškovou příchuť. Mohou se stát zdravější verzí každodenního pečiva z hladké mouky