Dort Ledové království s jedlým papírem
Recept ještě nebyl hodnocenBílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Korpus: 1. Oddělíme žloudky od bílků. K žloudkům přidáme část cukru a vyšleháme do pěny. 2. Ve druhé míse vyšleháme z bílků hustý sníh, přidáme cukr a opět vyšleháme.…
NEJPRVE UŠLEHÁME SNÍH SE ŠPETKOU SOLI ,PAK UTŘEME VEJCE ,CUKR OŘÍŠKY S 2 LŽICEMI VODY,DO UTŘENÝCH ŽLOUTKŮ PŘIDÁME MOUKU S PDP A 10LŽIC VODY.NA KONEC LEHCE VMÍCHAT SNÍH …
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Každý má svůj oblíbený korpus, já nejčastěji peču olejový viz odkaz, jen bez kakaa. Krém byl máslový s pudinkem, do horkého pudinku jsem přidala tabulku čokolády na…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…
Jsem jen amatér, peču jen tak rodině k narozeninám k různým výročí
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Bílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP. Pečeme ve formě …
postupy jsou v mém předešlém dortu http://www.toprecepty.cz/recept/20743-dort-potazeny-varnou/
Pár dní předem si připravíme ozdoby na dort. Kopretiny jsou z White Icing hmoty, protože je krásně bílá, berušky, lísky a pavouk z domácí potahovky. Korpus a krém…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku. Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních.…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
5 bílků se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Formu o…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Historie vánočních tradic: Víte, že kapra v trojobalu na Štědrý večer jíme teprve sedmdesát let?
7 tipů, jak zařadit vločky do stravy a zlepšit si tak zažívání: Výtečné karbanátky, bramboráky i koláče si zamilují malí i velcí
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova