Čevabčiči s bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Udělat domácí tatarskou omáčku je skvělý nápad. Jednak víte, co do ní dáváte, takže se vyhnete konzervantům nebo barvivům. Pokud vytvoříte i majonézu sami doma, bude…
S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Vepřové maso již nikdy nebude tuhé, pokud zkusíte tuto marinádu. Připravte si kýtu na grilování, k nedělnímu obědu nebo k večeři se zeleninou. Jistě zachutná všem a v…
Stehenní řízky pokladené na vrstvě cibule, potřené směsí hořčice a česneku, zalité vývarem a pak upečené budou křehoučké, šťavnaté a příjemně pikantní. Jako příloha se k…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
V jednoduchosti je krása. A v tomto případě i chuť. Lehounce štiplavé jarní ředkvičky, zálivka a doplněk kvalitní uzeniny udělá z běžného jarního salátu luxusní sytou…
Plátky sekané potřeme kečupem a hořčicí. Dáme péct na pánev s olejem namazanou stranou dolů. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a přidáme k sekané. Po opeční z jedné strany…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Čočková polévka je sama o sobě velmi sytá. Přidáme-li do ní ale ještě nakrájenou klobásku a párky, kostičky brambor, a dochutíme ji hořčicí a kořením, hravě zastoupí…
Majoránka, česnek, kmín a paprika, čtyři ingredience, které rozvoní kuchyni, jakmile začnete vařit tento recept. Vepřovou krkovicí s gulášovou šťávou nakrmíte celou…
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez…
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Plátky si po okrajích nařízneme, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozpálit. Poté přidáme 1/2 cibule nakrájenou na…
Pro milovníky modrých sýrů je to jasná volba! Výrazná chuť nivy skvěle ladí s pikantním Poličanem, česnek dodá patřičný říz. Zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem,…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Špekáčky na černém pivu jsou oblíbenou chlapskou pochoutkou nejen k fotbalu nebo hokeji. Decentně pikantní špekáčky, pomazané kečupem hořčicí a chilli omáčkou, zaručeně…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce,…
Jídlo z hrnce ve kterém se nemusí jen fritovat, ale také péct, vařit nebo smažit. Pokud ho doma nemáte, můžete si tuhle roštěnku připravit i v pekáčku. Se špenátem a…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
10 nejlepších jídel z mrkve: Dáte si mrkvové řezy, pomazánku nebo babiččiny buchty mrkvánky?
Retro vaření s Kristinou: Připijte si s námi na Světový den koktejlů. Tenhle z whisky a pomeranče je skvělý
12 nejlepších ovocných knedlíků: Dáte si bramborové se švestkami nebo péřové s meruňkami?