Chřestová polévka s krutony
Recept ještě nebyl hodnocenChřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná…
Housku si namočíme do mléka, po prosáknutí vymačkáme a spojíme s mletým masem, bílkem, drobně nakrájenou cibulí, moukou, pepřem a solí. Vytvoříme tenké biftečky, …
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému…
Hamburgery se jeví jako velmi složitý pokrm na přípravu. Opak je však pravdou. Namíchat maso, udělat placky, osmažit a poté už jen zkompletovat finální hamburger. Můžeme…
Housky nakrájíme na kostky a opražíme v troubě.Žloutky prošleháme s mlékem a opražené pečivo zalijeme. Přidáme mouku, nasekanou petrželku, sůl, nastrouhaný muškátový…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…
Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek na drobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme do něj…
Stehýnka okořeníme, jak je máme rádi (stačí osolit a třeba přidat anglickou slaninu) a upečeme.Mezitím, co se stehýnka pečou, připravíme nádivku: Housky natrháme na malé…
Housku namočíme do vody, vymačkáme a rozdrobíme. Přidáme hořčici, petrželku, syrové vejce, sůl, pepř, cibuli a promícháme. Do rozmíchané směsi přidáme natvrdo vařená…
Smíchat sýr s celerem a mrkví, kdo chce, přidá i cibuli.Pak vmíchat vajíčko, osolit, opepřit a zahustit moukou a strouhankou podle potřeby - aby vznikla hmota, která se…
Smíchat sýr s celerem a mrkví, kdo chce, přidá i cibuli.Pak vmíchat vajíčko, osolit, opepřit a zahustit moukou a strouhankou podle potřeby - aby vznikla hmota, která se…
Oblíbenou českou přílohu můžeme připravit velmi rychle, pokud místo droždí použijeme prášek do pečiva. Výsledkem je pevný houskový knedlík, který se hodí jako příloha k…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Housky pokrájené na drobné kostičky zvlhčíme mlékem s rozkvedlaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do housek vmícháme polovinu…
Všechny suroviny smícháme naplníme jimi papriky,dáme do pekáčku,ještě posypeme kořením,poklademe kousky másla a dáme do trouby péct.Pečeme asi půl hodiny a v polovině…
Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme…
Do mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a…
Milujeme různé obložené chleby, chlebíčky, bagety. Protože jíme i očima, upoutá nás nezvykle nazdobená houska na první pohled. Ozdobně poskládaný salám a sýr ihned…
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenčí části…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky
Sezóna svařáku zahájena! Jak ho připravit, aby byl dokonalý? Chce to správné víno i koření!
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent