Jahodovo - smetanová pochoutka
Recept ještě nebyl hodnocenDo většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat. Mezitím opláchneme a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat. Mezitím opláchneme a na…
Chcete vyzkoušet jahodový džem trochu jinak? Přidejte k jahodám granátové jablko. Jeho sladkokyselá chuť skvěle doplňuje sladké jahody. Výsledkem je výborný, osvěžující…
Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na…
Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme.…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přimícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy o…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky s cukrem, vmícháme polohrubou mouku. Naplníme do vymazané a hr.moukou vysypané dortové formy, průměr 24 cm. Pečeme…
Krém: Šlehačku vlijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme do ledničky na 24…
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.
První polovinu brusinek a omytých jahod rozdělíme na dno skleniček. Navrstvíme kolečka banánů a zalijeme jogurtem. Na jogurtovou vrstvu nalijeme lžící med, který zlehka…
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vanilkovým cukrem. Necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do čokolády bílý jogurt. Pečlivě metlou promícháme na…
Z výše uvedených surovin, mimo rybízového džemu, v robotu zpracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout a poté ho vyválíme na pečícím papíru na velký plech. Po…
1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a…
Nejdříve připravíme krém.Změklé máslo utřeme s cukrem do krému a pomalu přimícháváme vychladlý neslazený puding.Nakonec tvaroh. Vezmeme dortovou formu,seřízneme…
Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky…
Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, ty pak dáme…
Krajíc chleba namažeme máslem. Čerstvé jahody nakrájíme na tlustší kolečka a klademe na krajíc.Nakonec poprášíme cukrem a podáváme.
Z bílků ušleháme pevný sníh elektrickým šlehačem, přidáme cukr a zašleháme, poté přidáme žloutky a opět zašleháme. Nakonec přidáme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto…
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti,…
Liči scedíme (tekutinu zachytíme) a pokrájíme. Jahody omyjeme, zbavíme stopky a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako liči. Z pomeranče odřízneme ostrým nožem…
Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do…
Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do…
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na…
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Chybí vám hospody? Připravte si klasické dobroty k pivu z pohodlí domova!
Na svatého Jana otevírá se létu brána. Přichází magická svatojánská noc, kdy hoří ohně a sbírají se „zázračné“ byliny
Nadýchané kynuté sádlové koláčky: Díky sádlu jsou neuvěřitelně vláčné a s voňavou náplní a drobenkou božsky chutnají