Srbské rizoto z vepřové plece
Recept ještě nebyl hodnocenRizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s…
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je…
Jaké připravit pohoštění na rodinnou oslavu nebo na posezení s přáteli? Můžeme vyzkoušet klasické chlebíčky s vejcem a majonézou, na které se kdysi chodilo do mléčného…
Pokud máte rádi pikantní jídlo, tento salát musíte mít v lednici. Jak vidíte dle názvu, je skutečně léty prověřený. Výborně se hodí k letnímu grilování s přáteli, k…
Láká vás připravit vymazlené slané pohoštění pro přátele nebo rodinu? S chutí do toho! V tomto receptu máte tři osvědčené tipy na lahodné pomazánky pro přípravu…
Vaření na chalupě vyžaduje jednoduché, vydatné a samozřejmě i chutné recepty. Kuřecím po chalupářsku potěšíte nejen velké jedlíky, ale i ostatní strávníky. Kombinace…
Máte hlad a spěcháte? Přesně pro vás jsou jednoduché masové směsi jako stvořené. Připravit ji můžete z kuřecího nebo vepřového masa a hotovou ji máte za pár minut.…
Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.…
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Aspik zde není připraven klasickým způsobem, ale pomocí želatiny na způsob známé vaječné tlačenky. Pokud použijete ozdobnou formu, nebo ho připravíte např. do báboviček,…
Lehký sýrový salát, který můžeme různými ingrediencemi obměňovat a pokaždé získáme jinou zdravou pochoutku. Stále častěji saláty nahrazují hlavní jídlo během dne, pokud…
Sýrová roláda plněná pomazánkovým máslem a šunkou se výborně hodí na všechny rodinné události a oslavy. Je to jednoduché a moc dobré pohoštění. Sýr necháme v troubě…
Z jakéhokoliv kousku masa jde udělat velmi chutný pokrm. V tomto receptu jsou použity marinované plátky vepřového masa, které jsou rozkrájeny na nudličky a poté…
Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá…
Radost z tohoto receptu budou mít milovníci pikantních pokrmů. K vepřovým nudličkám s trochou zeleniny a sosíkem se hodí většina obvyklých příloh. Skvělé budou s…
Špekáčky nemusíme nutně péct jenom na ohni, nebo připravovat na utopence. Dá se z nich připravit i výborný salát s lehce pikantní zálivkou, beraními rohy, feferonkou a…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená prsa a uzené maso, osolíme, opepříme, zakapeme tabascem a posypeme kari kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní…
Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová.…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Zelí necháme dobře okapat a vložíme do mísy. Přidáme nahrubo nastrouhaný salám ( šunku ) a sýr, pokrájenou kapii, cibuli, worcester, osolíme, dostatečně opepříme a…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Pikantní klasika české kuchyně, to je cikánské hovězí. Tradičně se připravuje vcelku jako pečeně, ale my si tentokrát připravíme nudličky. Tento jednoduchý recept zaručí…
Přidáno před 28 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány
Staří Mayové se živili hlavně kukuřicí. Na talíři měli i maso z morčat nebo pečeného leguána a do všeho přidávali chilli