Pikantní hovězí nudličky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev a jarní cibulku na kolečka či nudličky, cibuli na kostičky, brokolici rozebereme na malé růžičky, kapustičky…
Hrách, čočku a celzrnnou rýži společně přes noc namočíme. Zvlášť namočíme i pohanku a opět zvlášť sušené houby. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, ochutíme bylinkovou solí a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na…
Kapustičky pod vrstvou rozehřátého sýra chutnají výborně. Růžičkovou kapustu nejprve blanšírujeme, aby si zachovala krásnou barvu, a poté ji spolu se sýrem a vejcem dáme…
Nejrychlejší a nejsnadnější jídlo.Uvaříme rýži, kterou následně smícháme se zeleninou, kterou jsme před tím osmažili na cibulce.Rizoto dochutíme solí a pepřem. Podáváme…
Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě. …
Polévku, jejíž nutriční hodnotu zvýšíte využitím tofu v zavářkových knedlíčcích, si snadno připravíte podle našeho receptu. Po půlhodině přípravy bude stát na stole a…
Kapustičky podáváme zpravidla jako přílohu k masům či jiným pokrmům. Zastanou však také pozici rychlé, chutné a jednoduché svačiny nebo večeře. Stačí, když je necháte…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, kapustičky rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka a česnek nahrubo nasekáme.V hluboké pánvi na rozehřáté sádlo dáme opékat maso…
Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji…
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem.Kapustičky očistíme od vrchních slupek, překrájíme na čtvrtky a vložíme do pekáčku. Rajčata pokrájíme na poloviny,…
Maso musíme naložit den, či dva i více dní dopředu do marinády.Olivový olej (asi 5 lžic, množství je jen orientační) smícháme s utřeným česnekem, červenou paprikou,…
Mleté maso dáme do mísy. Vodnici nebo ředkev nastrouháme na větší slzy a přidáme k masu. Dále přidáme kečup, papriku, nasekanou růžičkovou kapustu, vejce, malé kostičky…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do pekáčku, přidáme tymián a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby - na cca…
Filet lososa zbavíme kůže, uděláme 2 porce, lehce osolíme a opepříme. V pánvi opečeme zprudka do zlatavé barvy na oleji s polovinou másla, stačí asi 2 minutky z obou…
V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světlehněda, Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle…
Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném…
Maso nakrájíme na kostky, vodnici na tenké obdélníčky, kapustičky na 5-6 plátků každou, šalotku na podélné proužky, cuketu na 1/4 kolečka, ředkvičky na nudličky.Na…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku
Vyrábíme domácí pamlsky pro psy i kočky: Potěšte svého mazlíka poctivými dobrůtkami
Ty nejlepší masopustní koblihy: Proč mají po obvodu světlý kroužek a jsou opravdu nejlepší na sádle?