Cappuccino dort / řez - snadno a rychle
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
Borůvky jsem zakápla 1 čajovou lžičkou medu a společně s ním za pomocí vidličky trochu pomačkala (tady bacha, rádo to trochu prská). Mascarpone jsem vyšlehala z druhou…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Žloutky, cukr, rum a vodu vyšleháme do pěny. Ve druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a 1/4 přidáme do žloutkového krému a pak po částech přidáváme mouku a ořechy.…
Vločky, semínka a skořici uvařím v mléce. Když se mléko zredukuje, přidám kávu a nechám ji vstřebat. Až kaše zhoustne, promíchám rozmačkaný banán a 15 g proteinu. Kaši…
Výborná a lahodná káva, nejen pro letní dny. Můžeme ji vylepšit kapkou likéru a lístkem osvěžující máty. Pro její návykovou chuť se vyplatí, mít vždy po ruce doma,…
Vše smícháme, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do kulaté koláčové formy (průměr 37 cm) a pečeme 10 minut na 180 stupňů.Vychladlé potřeme polovinou tvarohového…
Troubu rozehřejeme na 180 ˚C. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr, vanilkový cukr a sůl. Žloutky…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
Retro cukroví štafetky budou ozdobou vaší sváteční tabule. Polomáčené v čokoládě, slepované lahodným kávovým krémem, potěší na Vánoce všechny vaše strávníky a zmizí ze…
Suroviny na piškot smícháme a upečeme.V mléce si uvaříme pudinky s cukrem.Necháme vychladnout a poté postupně vmícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme…
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, vsypeme do mixéru, přidáme vejce, špetku soli a krátce rozmixujeme, dokud se čokoláda s vejci nezačne spojovat. Poté otvorem v nádobě…
Pokušení v pohárku je tentokrát určeno pro dospělé. Juniory můžete "ošidit" tak, že místo irské kávy nakapete na piškoty třeba dobrou ovocnou šťávu. Vy si pak u kávy v…
Na suchý plech rozložíme dortové oplatky. Žloutky ušleháme s cukrem a vmícháme ostatní suroviny a jako poslední i sníh z bílků.Těsto rozetřeme na oplatky a upečeme v…
Pokud patříte mezi milovníky kávových sladkostí, jste tu správně. Výborná kávová kolečka plněná kávovým krémem ochuceným rumem připravíte poměrně snadno a na vánoční…
Oválky z nadýchaného sněhového těsta pečeme pomalu při velmi nízké teplotě. Po vychladnutí je naplníme výborným máslovo-kávovým krémem. Na závěr je ještě polijeme…
Oddělíme žloutky od bílků, ke žloutkům přidáme dvě lžíce cukru a vyšleháme do pěny. Poté z bílků ušleháme sníh. Mascarpone smícháme se žloutkovou pěnou a poté pomalu…
Vejce utřeme se změklým máslem, přidáme mouku smíchanou s cukrem, práškem do pečiva, kávou a kakaem. Přidáme mléko a umícháme těsto, které upečeme na plechu vyloženém…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou…
Panna cotta: Želatinu namočíme do studené vody.Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně.Do…
Máte ještě místo na svátečním stole? Zkuste ho zaplnit touto výbornou roládou z nepečeného těsta s máslovým krémem. Těsto připravené z Esíček, kávy, rumu a kakaa chutná…
Připravíme kávu a necháme ji lehce zchladnout. Následně v ní budeme namáčet piškoty, které budeme dávat na dno misek. Piškoty namáčíme jen lehce, aby nebyly příliš…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?
Skromná kuchyně: Nať z mrkve nevyhazujte, připravíte z ní vynikající a hlavně levné pesto