Zelné krokety se sýrovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Omytou vinnou klobásu vložíme do pomalého hrnce, ideálně tak, aby zakryla celé dno.Podlijeme bílým vínem, nejlépe suchým (alespoň je důvod načít láhev, víno bude vhodné…
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem.Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem,…
Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme…
Z klobásy vymačkáme obsah a smícháme ho s bramborami, nakrájenými na malé kostičky a nasekanou petrželkou. Kuře osolíme zevnitř i vně, opepříme a naplníme nádivkou.…
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlemi.Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě.Vinnou klobásku uložíme na plech a…
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti. Vejce…
Pekáček vytřeme olejem, do něj poskládáme vinnou klobásu a dáme jí zapéct do vyhřáté trouby na 200°C, až bude do růžova.Mezi tím osmažíme na oleji cibulku do světlehněda…
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a…
Masové plátky hodně naklepeme přes umělohmotný sáček, osolíme, opepříme a necháme odpočívat, než si uděláme směs. Vinnou klobásu si vymačkáme ze střívka do misky, dáme…
Klobásu vymačkat ze střívka, vmíchat koření, zahustit strouhanou houskou a tvořit knedlíčky. Zavařit je do vývaru - když vyplavou, jsou hotové.
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.Vejce vyšleháme s kořením…
První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme…
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, přidáme nastrouhaný česnek, mletou sladkou…
Ať už vaříte vývar nebo hustou zeleninovou či luštěninovou polévku, výsledek by měl nejen skvěle chutnat, ale také zasytit. Knedlíčky jsou rychlou, levnou a vítanou…
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto.Těsto…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…
Nízkou zapékací mísu vymažeme tukem a položíme na ni plátky osoleného a opepřeného masa. Na něj navrstvíme vinnou klobásu (domácí nebo koupenou - tu vymáčkneme ze…
Klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme nakrájená sušená rajčata a cibulku. Řízky okořeníme - čím máte rádi, položíme na každý plátek slaniny/ nemusí být/, rozdělíme na ně…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?
Co s nespotřebovanou cibulí: Trvanlivost prodlouží máslo, alobal i speciální balení. Cibuli lze také bez obav zamrazit
(Ne)souboj restaurací spojil soupeře z Pohlreichovy televizní show: Tisíce návštěvníků ocenily steaky, dršťky i kolena