Panna cotta s malinovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenLahodný smetanový dezert, který se sladce rozplývá na jazyku s vrstvou červených malin. Ochutnejte trochu Itálie ve své kuchyni a potěšte své blízké jednoduchým dezertem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 272 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,22 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
– cukry | 5,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lahodný smetanový dezert, který se sladce rozplývá na jazyku s vrstvou červených malin. Ochutnejte trochu Itálie ve své kuchyni a potěšte své blízké jednoduchým dezertem…
Smícháme si mouku, kypřící prášek, kakao a špetku soli. Vejce šleháme s cukrem do pěny, po chvíli přilijeme olej a dále šleháme, až směs trochu zhoustne. Pak střídavě…
Chystáte se upéct moučník ke kávě a při pohledu do lednice zjistíte, že nemáte ani jedno vajíčko? Do obchodu se vám nechce, tak co teď? Zachrání vás náš recept na…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Cheesecake s bílou čokoládou je luxusní záležitost, která zaručeně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tentokrát pro vás máme recept na jeho pečenou variantu. Náplň je…
Plátek lahodné rolády se hodí ke svátečnímu kafíčku po nedělním obědu. Zkuste připravit roládu podle osvědčeného receptu. Tvarohovo-smetanový krém se sušenými malinami…
Každý z nás má určitě oblíbený sladký dezert, na který nedá dopustit. U nás to je bublanina plná skvělého ovoce. Tentokrát jsme zvolili jemné piškotové těsto, které se…
Hledáte inspiraci na sladkou tečku po nedělním obědě? Zkuste tento jednoduchý recept na rychlý a vláčný moučník plný ovoce. Tvarohová bublanina udělá radost rodině i…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Troubu předehřejeme na 160°C, koláčovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse smícháme cukr, mouku, kakao a…
Oblíbený osvěžující nápoj z čaje a drobných praskajících kuliček můžeme připravit snadno doma, a to bez umělých sladidel a konzervantů. Navíc ho můžeme doladit podle své…
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Vynikající pohár s vanilkovou zmrzlinou přelitou horkými malinami, ozdobený šlehačkou, malinami a strouhanou čokoládou jistě potěší vašeho partnera či partnerku při…
Vynikající pohár s vanilkovou zmrzlinou přelitou horkými malinami, ozdobený šlehačkou, malinami a strouhanou čokoládou jistě potěší vašeho partnera či partnerku při…
Příprava domácí zmrzliny je snadná a rychlá. Ovoce jen rozmixujete se smetanou a cukrem a dáte zamrazit. Pochutnat si na ni můžete jen tak, nebo ji můžete nazdobit…
Piškotové těsto: Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Do mísy dáme vejce, cukry, olej, horkou vodu a vše dobře vyšleháme do pěny. Přidáme mouku…
Banana split je velmi známým zmrzlinovým dezertem. Mezi dvě půlky banánu servírujeme ideálně vanilkovou zmrzlinu a doplníme je ještě sladkými polevami. Vše pak zakryje…
Chystáte narozeninovou oslavu nebo letní posezení na zahradě s přáteli? Tento nepečený tvarohový dezert přelitý malinovou omáčkou v horkých letních dnech výborně osvěží…
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo a mléko a vyšleháme. Dále přidáme vanilkový cukr, obyčejný cukr, prášky do pečiva a mouku. Nakonec opatrně přidáme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Královské chutě: Kateřina Medicejská přivezla z Itálie chřest, cibulovou polévku či makronky a naučila jíst Francouze vidličkou
Francouzské madlenky: Pečivo ve tvaru mušlí vás dovede až do Santiaga de Compostela
Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva