Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
Recept ještě nebyl hodnocenŘímský salát je oblíbený pro svou jemně nasládlou chuť a křupavé listy. Doplněný o vařená vejce a rajčata, pokapaný jogurtovou zálivkou s nivou, bude skvělou večeří nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Římský salát je oblíbený pro svou jemně nasládlou chuť a křupavé listy. Doplněný o vařená vejce a rajčata, pokapaný jogurtovou zálivkou s nivou, bude skvělou večeří nebo…
Všechny suroviny smícháme ve velké míse a hotovou směs vyklopíme do formy.Pomocí lžíce nebo stěrky těsto uhladíme. Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy.…
Smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a máslo v sypké těsto podobné drobence. Připravíme si náplň z tvarohu, mléka, vajíček a cukru. Kdo má rád…
Prsíčka si nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, pepřem, žloutky, worchestrem a na pánvi nejdříve prudce opečeme, pak ubereme teplotu a dusíme do změknutí masa. . …
Mandle a rozinky opečeme na másle, zasypeme cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Sundáme z plotny, dáme do misky a zalijeme rumem. Připravíme si těsto a vmícháme…
Připravíme kuřecí směs: - prsíčka na nudličky a vše smícháme dohromady a na oleji opečeme (vezmeme vzorek a pokud je potřeba, přidáme worcester, sůl,pepř). Samostatně…
Pokud hledáte ještě další druh vánočního pečeného cukroví do vaší sbírky, neměla by tam tato čajová kolečka chybět. Jde o křehké těsto s ořechy, které doplňuje máslový…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Přidáme 100 g cukru, kůru z celého citrónu a pomeranče, špetku soli. Promícháme tyto sypké ingredience.Ve směsi utvoříme důlek…
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na…
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na…
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na…
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na…
Z poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Všechny suroviny spojíme dohromady, rukama vypracujeme těsto, a po chvíli z něhož tvoříme malé rohlíčky. Po upečení ještě horké obalujeme v moučkovém cukru
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat,…
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Jednoporcové vánočky se hodí v adventním čase. Ať už pro kolegy z práce, kamarády, návštěvu příbuzných, nebo jen tak pro radost. Určitě je můžete připravit chvilku…
Kokos a cukroví, tak tohle je dvojka, která rozhodně patří k sobě. Připravte si tyto fantastické kuličky, jsou opravdu snadné a rychle hotové. Pozor, jsou prudce jedlé a…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06