Francouzské brambory podle mne
Recept ještě nebyl hodnocenVylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Rychlý oběd v podobě zapečených těstovin s uzeným masem, které zasypeme strouhaným sýrem. Nejlépe si na nich pochutnáme s kyselou okurkou, nakládanou zeleninou,…
Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou,…
Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Brambory nastrouhat na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slít, přidat na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promíchat.…
Pikantní omáčka, která přináší výrazný a pálivý zážitek. Je plná bohaté a aromatické chuti pepře, a skvěle se hodí k masu, grilovaným pokrmům či zeleninovým jídlům.
Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…
Oškrábeme brambory. Očistíme česnek, který nakrájíme na drobné plátky. Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.Oškrabané…
Všechny suroviny na palačinky ušleháme metlou a usmažíme palačinky.Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso nebo uzeninu a papriky, orestujeme a pak…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Masová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Můžete využít zbytky masa, a dochutit třeba ještě kyselou okurkou. Tato…
Oba druhy masa dáme na pekáč, kde máme připravený plátek sádla, posolíme ho ze všech stran-uzené méně a posypeme kmínem, podlijeme tak 100 ml vody a dáme péct do…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Uvaříme čočku, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibulku, spařené a okapané rozinky. Dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.
Knedlíky plněné uzeným masem jsou domácí klasika, která se nikdy neomrzí. Doplňte je chutně připraveným podušeným kysaným zelím a na talíře na každý knedlík nezapomeňte…
Podstatu těchto pečených rolovaných knedlíků tvoří stejné těsto jako v případě klasických vařených. Ovšem jen málokdo ví, že je lze také péct. A protože všechna těsta s…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem (já použil z uzeného ramínka) asi 5 cm nad čočku a na mírném ohni pod poklicí vaříme doměkka, podléváme dle potřeby.…
Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nasekáme, nakrájíme na drobné…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce.Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou…
Nevíte jak upotřebit vykoledovaná vajíčka a pomazánka vás již omrzela? Vsaďte na jarní vajíčkový salát s ředkvičkami, rajčaty a uzeným masem, který perfektně doplní…
Uzené maso uvaříme (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk) a pak nakrájíme na kostičky.Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Odpalované těsto podle Josefa Maršálka: Vodu a olej vyměňte za mléko s máslem. Chuť bude nesrovnatelně lepší, radí cukrář
Cuketové lodičky: Dáte si plněnou cuketu v řeckém stylu, ve slaninovém kabátku nebo s masovými kuličkami?