Babiččina kapustnica
Recept ještě nebyl hodnocenKapustnica, tedy po našem zelňačka, je tradiční slovenská hustá polévka. Základem je dobré zelí, houby, uzené maso a klobása. K této polévce si můžete také připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustnica, tedy po našem zelňačka, je tradiční slovenská hustá polévka. Základem je dobré zelí, houby, uzené maso a klobása. K této polévce si můžete také připravit…
Rychlá příprava libového masa k obědu, nebo večeři se bude hodit pro všední dny, kdy máte málo času na vaření. Pokud k němu připravíte bramborovou kaši, přidáte kyselou…
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do ruhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené kostky-0…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Zapečené brambory mají mnoho různých verzí. V tomto receptu jsou plátky vařených brambor proloženy nudličkami uzeného masa orestovaným na cibulce. Vše spojí vajíčka a…
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín,…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Karbanátky nemusíme připravovat jen z mletého masa, skvělé jsou i z fazolí. Smícháme je s vařenými bramborami a nakrájeným uzeným masem, dobře ochutíme a smažíme na…
Jestli nám nezbyl výpek, rozpustíme sádlo a opečeme nakrájenou cibuli. Kapustu nakrájíme na proužky, oloupané brambory na větší kostky.Do výpeku dáme nakrájenou cibuli,…
Čočka je to plnohodnotná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo, které však…
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme…
V osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Dobře vypracujeme těsto: Špek rozškvaříme, až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené housky, nakrájené uzené, vejce, žloutky, trochu mléka, sůl a mouku. Uděláme menší…
Nádivka patří k Velikonocům stejně jako vařená vejce. Rychlou a nenáročnou variantu této tradiční pochoutky připravíte podle našeho receptu. Z dostupných surovin tak…
Uvařené brambory prolisujeme nebo nadtrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný…
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem (já použil z uzeného ramínka) asi 5 cm nad čočku a na mírném ohni pod poklicí vaříme doměkka, podléváme dle potřeby.…
Golubce, holubky nebo holoubci? Více názvů pod sebou skrývá plněný zelný nebo kapustový list. Dobře vychucená náplň, pevně zavinout a podusit tak akorát na skus v husté…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky
Nejlepší moučníky z cuket a švestek: Tahle zdánlivě zvláštní kombinace funguje skvěle. Přesvědčíme vás o tom!
Komu se nelení, tomu se zelení aneb Tři tipy, jak využít avokádo ve sladkých dezertech!