Linecké košíčky s mátou a limetkou
Recept ještě nebyl hodnocenPromícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout. Zakysanou smetanu rozmícháme…
Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni…
Jako první připravíme mátový čaj. Necháme luhovat 12 minut. Poté čaj schladíme.Do mixéru vložíme borůvky, chia seminka a zalijeme vychlazeným čajem. Vše rozmixujeme…
Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.…
Promíchejte Tom yum pastu s kokosovým mlékem v male misce. Krevety nechejte marinovat ve vytvořené směsi 2-3 hodiny v chladničce. Napichujte střídavě na jehlici krevetu…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
Avokádo vypeckujte, lžící vyberte dužinu. Zázvor nastrouhejte najemno, pekanové ořechy slijte. Přendejte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Rozmixujte do…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na skus v osolené vodě. Vyjmeme, rozmačkáme nahrubo vidličkou a necháme zchladnout. Cibuli překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na…
Vařené brambory nakrájíme na plátky a položíme je do zapékací misky.Proložíme je klobásou, zeleninou krájenou na kostičky a lístky máty.Postupně připravíme 5 vrstev.Ty…
Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje…
Jahody omyjeme,pokrájíme na čtvrtky a vložíme do připravených sklenic nebo misek.Poté dotuha vyšleháme smetanu s cukrem.Těsně před stuhnutím přidáme smetanový krém a…
Mátu nasekáme na drobno a mícháme s majonézou a kečupem. Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na malé kostičky.Připravíme sklenici a vrstvíme okurky, rajčata, cibuli a sýr.…
Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme ocet a cukr a nálev svaříme zhruba na polovinu. Osolíme, přidáme čerstvé mletý pepř a necháme zchladnout. Vmícháme…
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a opečeme porce tresky. Osolíme je a udržujeme v teple. Do pánve přidáme zbytek oleje a neoloupané cuketky, nastrouhané…
Uvaříme amarant (či quinou) ve stejném množství vody, 12-15 min. Necháme vychladnout. Lehce promícháme všechny přísady, kromě salátu a oliv. Na hodinu nebo déle…
Mascarpone a tvaroh smícháme, podle potřeby naředíme trochou smetany a vyšleháme do hladkého krému. Vychladíme. Část bonbonů ze sáčku nasekáme a přidáme k mascarponové…
Cukety dobře omyjeme a nakrájíme na půlkolečka asi 0,5 cm silná. Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cuketu a na prudším ohni restujeme, za velmi častého obracení! Cuketa…
Vejce uvaříme natvrdo / 10 minut / a hned je vložíme do studené vody, aby nám šla dobře oloupat. Cuketu nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, přidáme…
Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli. Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.…
Přidáno před 47 minutami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 08:00
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
6 skvělých tipů, jak využít obyčejnou cibuli: Dokonalá je v polévce, slaném koláči i v pomazánce
Královské chutě: Kateřina Medicejská přivezla z Itálie chřest, cibulovou polévku či makronky a naučila jíst Francouze vidličkou
Štědrovečerní menu ve světě: Japonci chodí do KFC, v Británii jedí pudink z loje a v Grónsku velrybí bůček