Rebarborový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenV tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou…
Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Děti milují sladké jídlo a my jim ho můžeme dopřát třeba v podobě těchto knedlíčků. Z tvarohového těsta s krupičkou připravíme malé knedlíčky, které po uvaření…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Vejce prošleháme s jogurtem a máslem. Přidáme mouku, sůl a prášek. Zpracujeme těsto a necháme pár minutek odpočinout. Mezitím dáme vařit osolenou vodu.Očištěné jahody…
Korpus: Z bílků a špetky soli si ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrenem do světlé pěny a přidáme do ní vodu.Pak přimícháme část mouky a nakonec už zlehka,…
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír…
Mouku, cukr, van. cukr, mandlové aroma, vejce, prášek do pečiva, olej a mléko smícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Kysanou smetanu, 2 žloutky, moučkový cukr,…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Mátu a meduňku nasekáme na hodně jemno. Tvaroh smícháme s cukry, žloutkem, pudinkem a sněhem. Nakonec vmícháme nasekané bylinky.Těsto rozválíme na plát, potřeme tvarohem…
Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový…
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory,…
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory,…
Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a citrónem do pěny. Bílky se žloutky spojíme, přidáme mouku, extrakt a olej. Dáme do…
Česnek prolisujeme do jogurtu a bylinky natrháme, aby pustily aroma. Přidáme olej a dochutíme solí a pepřem. Maso naložíme přes noc. Můžeme grilovat nebo smažit na…
Do velké mísy vsypeme cous cous, zalijeme horkým vývarem, vidličkou mícháme, až se vsákne, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Měl by být na skus kyprý a a trochu…
Plech na pečení vymažeme lehce olejem. Všechny suroviny dobře promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný plech. Pečeme na 180ºC cca 30 minut.Upečený perník necháme…
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Upečeme…
Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Redakční výběr: 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, které šetří peníze i čas. Tenhle rýžovar, strouhač i sekáček si zamilujete
Arašídové máslo sloužilo dříve k čištění zubů: Dnes je to „denní chleba“ pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě
Výživový specialista Petr Havlíček k úplňkové dietě: Doporučuji začít přerušovaným půstem, ten tělu prospěje