Palačinky z černé rýže a pohanky
Recept ještě nebyl hodnocenObě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout…
Máte rádi smoothie, dali byste si ho jako hlavní jídlo, ale nechce se vám své jídlo jen pít? Pak si připravte smoothie misku. Do svého smoothie přidejte méně vody než…
V míse smícháme obě mouky, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a lněné semínko. V jiné misce smícháme marmeládu s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem. Tekutou směs…
V míse smícháme obě mouky, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a lněné semínko. V jiné misce smícháme marmeládu s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem. Tekutou směs…
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Ve vlažném rostlinném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si odvážíme mouku a promícháme ji s xanthanem, špetkou soli a citronovou kůrou.…
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Uvaříme/upečeme řepu, použít můžeme i předvařenou, ale nejchutnější je po upečení.Smícháme všechny sypké ingredience a poté promícháme se zbytkem.Nalijeme do vymazané…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke…
Klasicky zpracuji na vále suroviny v těsto, nechám rozležet hodinu a víc v chladu, na vále prohnětu, vyválím silnější - 5 mm plát. Vykrajuji tvary, peču na pečicím…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré. Těsto je…
Připravíme těsto z daných surovin. Tuk je lepší zapracovat do těsta studený, těsto se nebude tolik lepit. Vypracované těsto dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. …
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Nastrouháme cuketu.Smícháme sypké ingredience a poté přidáme vše ostatní kromě čokolády.Doléváme rostlinným mlékem a snažíme se docílit…
Jahelná kaše s ovocem, doslazená rostlinným sirupem se může stát výbornou snídaní, odpolední svačinou pro školáky či zdravou večeří pro nejmenší. Stejně tak si…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 08:00
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Retro okénko: Jak na ševcovský mls? Legendární salát původně ze zbytků je populární dodnes!
Jakou vybrat dřezovou baterii? Hitem je senzorová se sprškou a LED osvětlením
13 nejlepších funkcí mikrovlnky pro rok 2022: Konec obyčejného ohřívání, high-tech přístroje vaří, smaží i grilují!