Falešný marcipán
Recept ještě nebyl hodnocenNavážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Navážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
množsví podle toho jak chceme velký dort.Na plech upečeme piškot ze 6 vajíček. Vyšleháme sníh a lehce vmícháme žloutky a nakonec mouku. krém: v mléce svaříme cukr a…
Kokosový kmen se výborně hodí jako cukroví, i příležitostně během roku jako rychlý nepečený moučník. Na řezu vypadá velmi hezky a je plný kokosu. Poléváme čokoládovou…
Kokosové suky jsou dodnes pouťovou atrakcí, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u…
Jistě si pamatujete nejen z dětství výborné kávové nepečené cukroví v podobě kávových zrn. Teď si je můžete připravit snadno i doma. Káva, marcipán a čokoláda, skvěle…
Hlubší plech 32 x 23 cm vyložíme papírem a navážíme potřebné suroviny. Do misky dáme mouku, sušené mléko, sůl a vanilkový cukr a vše promícháme. Do druhé menší misky…
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané…
Oblíbenou tyčinku Margot jsme se naučili dávat do bábovek, strouhat jako zdobení na lité buchty i dorty. Ale zkoušeli jste z ní připravit cukroví? Nepečené Margot…
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme…
1. z 10 bílků ušlehat tuhý sníh,zašlehat cukr,přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy.Nalít do vymazané bábovkové formy,pečeme zvolna při 180 stupních C…
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vložíme do mísy, přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř, sušené mléko a rohlík. Pořádně promícháme a…
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
V kastrolku si rozpustíme tuk a necháme jej vychladnout. Do půllitrové misky rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a mouku a přidáme 150 ml vlažné vody. Asi po 15 minutách…
Upečené korpusy 2 x rozkrojit,spodní díl potřít marmeládou a krémem a pak znovu krém.Necháme do druhého dne zatuhnout a pak potahovat marcipánem a dávat postupně díly na…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme. Krém: V mléce…
Pokud chcete letos vyzkoušet i nepečené cukroví a pátráte po nápaditém receptu, který bude na první pohled pěkně barevný a rozzáří tác s cukrovím, pak vyzkoušejte…
Marcipánovou hmotu připravíme tak, že smícháme všechny ingredience do požadované konzistence. Musí být tvárný asi jako plastelína.
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
K Velikonocům patří vaječná pomazánka: Zapomeňte na klasiku s majonézou, s tuňákem a čerstvými bylinkami chutná božsky
Maléry v kuchyni: Náprava přesolené polévky, zakaleného vývaru i "zdrclé" omáčky podle postupů našich babiček
Šťavnaté čerstvé datle jsou elixírem zdraví! Nabijí vás vitaminy a dodají tělu energii