Bezlepková Margot buchta
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny.Do této pěny přidáme tvaroh, mléko, skořici, olej, citrónovou kůru a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme obě mouky s práškem do…
Jablka oloupeme, nastrouháme (případně vyklopíme ze sklenice), promícháme s cukrem a rozmíchanými vejci. Necháme asi 10 minut stát. Pak přidáme rozehřátý prochladlý tuk,…
Náplň si připravíme takto: do malého kastrůlku dáme pomalu rozehřívat máslo, přidáme kakao a cukr, nemícháme, necháme pomalinku rozpouštět, poté přidáme kokos a rum a…
Nejprve si vyvaříme kosti, abychom si udělali vývar, pak přidáme rýži, drobně nakrájenou cibuli, kokos, hřebíček, kmín a vaříme. Když je rýže téměř měkká, dáme ještě…
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu,kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva (já ji ještě prosívám). Vmícháme tuhý sníh z bílků a upečeme při 170…
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu,kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva (já ji ještě prosívám). Vmícháme tuhý sníh z bílků a upečeme při 170…
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme…
Nejprve si v mixéru uděláme ze strouhaného kokosu mouku. Smícháme na vále suché ingredience. Uprostřed vmícháme pomocí vidličky žloutky a rum a nakonec změklé máslo. …
Suroviny na těsto smícháme a natlačíme do formy na koláč 24cm. Propícháme vidličkou a dáme péct při 170°C na cca 25 min., až bude korpus zlatavý. Necháme korpus…
Vejce s vanilkovým cukrem důkladně rozšleháme v míse (postačí pouze vidličkou). Přidáme zbývající suroviny, promícháme a těstem naplníme silikonové bábovičky. Pečeme…
Kokosový krém promíchejte s agávovým sirupem a přidejte prášek ManaPowder Origin. Prošlehejte, aby nevznikly hrudky.Přisypte kokosovou mouku, strouhaný kokos a opět…
Kokosové "štangle" si oblíbí každý mlsal vánočního cukroví. Kombinace medového těsta s čokoládovou polevou a vrstvou kokosu je lákavá jak na pohled, tak na chuť.…
Kuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Rozmixujeme změklé máslo s tukem, cukrem, kakaem a mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky a přilijeme rum. Do směsi zamícháme piškoty a lehce…
Kokosovou mouku namočíme na několik minut do 1/2 hrnku vody. Okurku omyjeme a nakrájíme na kostky, pomeranč oloupeme a také nakrájíme, z avokáda vydlabeme dužninu.…
Do mísy dáme prosátou mouku a doprostřed uděláme důlek, kam vsypeme sušené droždí nebo rozdrobíme čerstvé. Na droždí dáme špetku cukru a trošku vlahého mléka,…
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do…
Suroviny na těsto promícháme a necháme asi deset minut odležet.Ušleháme šlehačku s cukrem a pak do ní všleháme zavařeninu. Pokud máte obavy, že by šlehačka mohla být…
Nejprve si rozmixujeme vločky s kokosovou moukou, kořením, skořicí a solí, aby se nám vše krásně promíchalo. Dále rozmixujeme lískové ořechy s datlemi a datlovým sirupem…
Vše smícháme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau s moučkovým cukrem nebo v kokosové moučce. Necháme v chladu uležet.
Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek,…
Prvně jsem si nastrouhala cuketu (cca 1 ½ střední cukety, ale měla jsem mix žluté a zelené), část na hrubo, část na jemno. Dala jsem ji do cedníku, posypala asi ½…
Oloupané mandle a kešu namočíme přes noc do vody.Druhý den vodu slijeme a mandle s kešu dáme do mixéru a rozmixujeme.Přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos, olej,…
Přidáno před 48 minutami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Šéfkuchař Lukáš Neckář se v dětství inspiroval kuchařkou kačera Donalda. Dnes má školu sushi a učí děti i dospělé jíst zdravě a chutně