Domácí chleba z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenPečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného…
Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je.…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Asi dvě hodiny před zaděláním těsta bigu vytáhneme z lednice, aby se ohřála na okolní teplotu. Přidáme všechny zbylé suroviny a vymísíme řidší těsto. Vyškrábneme ho…
Není nad čerstvě upečený, krásně křupavý, kváskový chléb, připravený v pohodlí domácí kuchyně. Tmavý chléb z žitné mouky je plný semínek a jeho pečlivá příprava vám…
Suroviny navážíme do formy v pořadí tekuté - sypké a zapneme základní program. Před třetím kynutím těsto trochu urovnáme, pokud je třeba. Chlebík je lehký, není "bílý…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…
Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…
K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…
Krásný voňavý měkký chléb, který se skvěle hodí na sendviče a výborně chutná opečený na másle, si připravíte velmi snadno s pomocí domácí pekárny. Jistě vám zachutná tak…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 4. 2024 09:32