Salát z hovězího masa s vejci
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou cibulku a promícháme.Přilijeme metličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř, rýži a kdo chce, přidá…
Medvědí česnek si můžete uchovat na pozdější dobu výrobou pesta. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami např. mandlemi, ořechy, parmazánem, či sušenými rajčaty…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Z knedlíku ukrojíme 1 silnější plátek. Na malou pánvičku dáme trochu olivového oleje a knedlík z obou stran usmažíme jako topinku do zlatovaVejce rozklepneme do větší…
Jarní polévky jsou zpravidla plné zeleniny a skvělé chuti. V tomto receptu přinášíme po česneku lehce pikantní květákovou polévku s bramborami a bylinkami. Je rychlá,…
Na skvělý hamburger si můžeme kdykoliv zajít do restaurace. Zároveň si je však můžeme jednoduše také připravit doma a poskládat si je podle vlastní chuti. Od masa, přes…
Omyté maso zalijeme octem a vodou, aby bylo těsně ponořené Osolíme, opepříme, přidáme snítku rozmarýnu a větvičku šalvěje a uvaříme doměkka. Necháme v nálevu zchladnout…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
Spätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Tak v tomhle případě hamburgerů je to čisté nebe v hubě, jak se říká. Vymazlený a skvěle dochucený hamburger s plátkem kozího sýra, karamelizovanou cibulí a křupavým…
Na oleji opečieme na kocky nakrájané tofu. Keď je opečené, pridáme med a na slabom ohni rozpustíme med za stáleho miešania, aby sa tofu obalilo.V mise zmiešame na malé…
Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K…
Ryžu s kúskom celej škorice a soľou podusíme domäkka. Necháme vychladnúť a škorice vyberieme.Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme so šťavou a premiešame. Paradajky…
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.Pekáček…
Rajčátka překrojíme na půlky nebo čtvrtky. Česnek rozdrtíme hranou nože, nasekáme a přidáme k rajčatům.Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a přidáme bazalku,…
Velkou cuketu, která má ale ještě měkká jadérka, lze využít do posledního kousku. Zatímco pevnou část připravíte třeba v kombinaci s masem, střed zužitkujete na chutnou…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a necháme chvíli marinovat ve šťávě z limetky.Mezitím nakrájíme dužinu melounu na trojúhelníčky, které zbavíme pecek, a nakrájíme sýr na…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Lilek nakrájejte přibližně na 1 cm silné plátky - může to být podélně, jako na obrázku, nebo na kolečka pro menší kulaté pizzy.Každý plátek z obou stran lehce nasolte a…
Nejlépe den předem přes noc namočíme kroupy, nebo alespoň na cca 2-3 hodiny. Pak je uvaříme doměkka.Na oleji zpěníme bílé části cibulek a na jemné plátky nakrájený…
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
5 potravin, které můžou být z mrazáku lepší než čerstvé. Co se vyplatí zamrazit na zimu už teď?
Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká