Sladkokyselé olihně (kalamáry) a krevety
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Maso nejprve necháme marinovat, nejlépe přes noc. Do plátků masa z obou stran vmasírujeme mořskou sůl se směsí barevného pepře, posypeme kmínem, nadrtíme z mlýnku trochu…
Při chystání dokonalých kuřecích plátků nám umí zbýt nějaké odřezky. Díky tomuto receptu je můžeme zpracovat v jednoduchý a chutný pokrm. Mix asijských omáček dodá masu…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Pikantní pokrmy shledávají zajimavými hlavně muži. Chcete-li nějakému udělat radost, připravte masovou směs s čertovskou omáčkou. Doplňte pokrm o vhodnou přílohu a může…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Pro podzimní dekoraci je škoda použít dýni hokkaidó, kterou můžete v kuchyni zužitkovat úplně celou, včetně slupky. Můžete si z ní uvařit tuto vynikající polévku.…
Nejdříve si uděláme přípravu, protože pak to jde ráz na ráz! Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Široké nudle uvaříme dle návodu. Kuřecí prso omyjeme, osušíme a nakrajíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme protlačený česnek smíchaný s tymiánem, poté přidáme…
Nejprve uděláme marinádu. Do misky dáme olej, prolisujeme česnek a přidáme všechny ingredience, které dobře promícháme.Do marinády dáme křídla, pořádně obalíme ze všech…
1. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř a koření na pizzu a osmažíme 2. Na připravený toastový chleba dáme pálivou omáčku. Tu si…
Buřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Krkovičku nakrájíme na kostičky o straně 1 cm, cibuli jemně nakrájíme a všechny ingredience kromě sádla promícháme. Necháme uležet do druhého dne a potom zprudka…
Maso naložíme na několik hodin do marinády, pak osmahneme.
Cibuli a papriku si nakrajime na platky. Spekacky si oloupeme a podelne narizneme a vnitrek spekacku potreme horcici. Zeleninu vlozime do zapekaci misky a trochu cibule…
Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.Během…
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, kapii…
Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme koření na čínu, sojovku, chilli, kečup, hořčici, porek fazole a kukuřici. Podusíme a šťávičku…
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a zeleninu na kousky. Smícháme maso se šťávou z jedné a půl limetky a kůrou z jedné limetky. Přidáme chilli…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku
Vyrábíme domácí pamlsky pro psy i kočky: Potěšte svého mazlíka poctivými dobrůtkami
Ty nejlepší masopustní koblihy: Proč mají po obvodu světlý kroužek a jsou opravdu nejlepší na sádle?