Biskupské hvězdičky
Recept ještě nebyl hodnocenBiskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Išelská kolečka jsou jedním z tradičních druhů cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Vykrájená kolečka slepujeme meruňkovým džemem a sladkou oříškovou náplní s…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletými oříšky. V jiné míse šleháme vejce s cukrem, citrónovou kůrou se špetkou soli asi 5 minut, dokud není směs hladká a…
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou. V jiné míse si smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem, přidejte obě vejce. Banány si…
Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout. Do 3 misek dáme vždy 1 sýr Palouček a 1 kostku smetanového taveného sýru.Do jedné přidáme…
Smícháme mouku, kokos, oříšky, prášek do pečiva a jedlou sodu. Rozšleháme vejce a přidáme cukr, olej, zakysanou smetanu, rum a obě směsi smícháme dohromady. Těsto…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj vmícháme pomalu ručně napřed mletý cukr a potom mleté lískové oříšky. Na pečící papír klademe lžičkou malé hrudky, na každou hrudku…
Bazalku opereme, lístky otrháme a najemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí,…
Všechny suroviny dáme do vhodné mísy a zpracujeme v těsto - nejlépe rukama, důkladně. Nemusíme nechávat odležet, pokud nestíháme, tak noc v lednici nevadí - jen před…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mléko, rozpuštěnou Heru a mouku prosátou s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto, pak…
Lískové oříšky jemně nastrouháme, umeleme nebo nasekáme elektrickým sekáčkem potravin. Smícháme prosátou mouku, oříšky a cukr. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Nepečená srdíčka: Ze všech surovin vypracujeme hmotu, kterou rozválíme na mírně moučeném vále a vykrajujeme srdíčka. Pečená srdíčka: Ze všech surovin vytvoříme hladké…
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou…
Troubu předehřejte na 180 ºC. Smíchejte mouku, ml.oříšky, ovesné vločky, citr.kůru s prdopečem a jedlou sodou. Ve velké míse vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. …
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z…
spojíme všechny suroviny na těsto a na 30 minut dáme odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které dáme na plech, potřeme rozehřátou marmeládou a naneseme…
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc) uležet v chladu. Z těsta děláme kuličky, ty skládáme na plech s…
1. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a tuk. 2. Vodu a žloutky ušlehat, pak postupně přilít mírně vychladlou směs čokolády a tuku, šlehat metličkami 3-5min. 3. Vmíchat…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Holka u plotny radí: Jak na vídeňské vanilkové rohlíčky? Jednodušší tvarování usnadní práci, pomeranč těsto krásně provoní
Znáte blondies? Místo brownies si upečte vláčný „blond“ dezert s bílou čokoládou, odlehčený kousky jahod, který chutná božsky
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce