Voňavá jablečná buchétka
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, bez kynutí). Po umíchání těsta opatrně vytáhneme metličky a necháme upéct. Ke konci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, bez kynutí). Po umíchání těsta opatrně vytáhneme metličky a necháme upéct. Ke konci…
Ze všech surovin v misce smícháme těsto. Podle potřeby dodáme ořechy, nebo rum, aby těsto bylo akorát a hezky se z něho dělaly kuličky. Ušleháme ze všech surovin krém a…
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame. Cesto dáme do vymastenej podlhovastej formy a v rúre pri 180°C upečieme. Upečené režeme na plátky asi 1,5 cm hrubé a podávame…
Vše zpracujeme v těsto a tvoříme v ruce rohlíčky velké asi 3 - 5 cm. Pokud se lepí, "namáčíme" dlaně do moučkového cukru. Pečeme velmi mírně v trochu vyhřáté troubě tak…
Máslo necháme povolit. Z mouky, másla, cukru, nastrouhaných oříšků, vanilkového cukru, rumu a žloutku vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu…
Tekvicu na pečenie umyjeme, pokrájame a upečieme. Vidličkou, tyčovým mixérom dužinu rozmiešame, rozmixujeme, necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny, formujeme…
Do změklého másla přidáme všechny suroviny a uděláme hnotu, kterou necháme nejlépe přes noc v lednici. Touto hmoou druhý den plníme formičky, ale pouze zlehka, jelikož…
Do změklého másla přidáme všechny suroviny a uděláme hnotu, kterou necháme nejlépe přes noc v lednici. Touto hmoou druhý den plníme formičky, ale pouze zlehka, jelikož…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (tuk vlijeme rozehřátý) a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky, z každého vyválíme ovál,…
Žloutky ušlehat s cukrem do běla, přidat olej, část mouky prosít s kakaem a nakonec zbytek mouky se sněhem z bílků, lehce vmícháme, pečeme ve vymazané vysypané formě asi…
Žlouky vyšleháme s cukrem a vodou, vmícháme jablka, ořechy, mouku s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, cca 160 - 180 st.…
Nejdříve nastřihneme tři části pečícího papíru podle pekáčku, na kterém budeme pak obráceně péct. V plechové misce šleháme nad parou do rozpuštění máslo, med, cukr,…
Nejdříve uděláme náplň. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nadrobno a jablko nastrouháme. V kastrolu na másle zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Oblíbené tatranky se často používají třeba na nepečené kuličky. V tomto receptu však turistickou svačinku použijeme na pečené pracny. K nastrouhaným tatrankám, kromě…
Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť. Ze vzniklé hmoty ihned…
Sušené švestky jsou bohaté na vlákninu a živiny prospěšné našemu tělu. V naší kuchyni mají široké vyžití. Sladkou variantou je švestkové ořechové cukroví, kde se švestky…
Vyzkoušejte tento osvědčený recept a upečte z ořechového těsta výborná srdíčka. Srdíčka slepíte džemem ochuceným rumem, potřete polevou, posypete strouhanými ořechy a…
Vyzkoušejte tento osvědčený recept a upečte z ořechového těsta výborná srdíčka. Srdíčka slepíte džemem ochuceným rumem, potřete polevou, posypete strouhanými ořechy a…
Trubičky z dobrého těsta, ozvláštněného rozinkami, můžete po upečení máčet celé v čokoládě, nebo pro ozdobu jen namočit jejich konce. Krém si zvolte dle své chutě, je…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Hledáte inspiraci na výborné cukroví? Jednoduché těsto z másla, oříšků a čokolády vypracujeme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Ty po upečení slepujeme libovolným…
Hledáte inspiraci na výborné cukroví? Jednoduché těsto z másla, oříšků a čokolády vypracujeme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Ty po upečení slepujeme libovolným…
Minidortíky tématicky ozdobené velikonočními motivy mohou být skvělým nápadem pro obdarování koledníků. Stačí je zabalit do celofánu. Zdobit můžete podle své fantazie,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Mýty vs. fakta: Je zdravé jíst vajíčka? A kolik denně je akorát?
Peče celá země v číslech: Soutěž „spolkne“ přes sto kilo másla, 72 kilogramů ovoce, 61 kg čokolády a skoro tři tisíce vajec
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové: Je z dvojího těsta a chutná božsky, říká moderátorka Peče celá země