Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Ochutnejte spojení křehkých žampionů s krémovou brokolicovou kaší. Zasypané a zapečené s parmezánem v omáčce vonící po slanině, vám jistě zachutnají. Navíc ho klidně …
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Červenou řepu nemám ráda, ale tenhle recept stojí za to a dokonce i já si na něm velmi pochutnám. Syrovou řepu pořádně omýt a celou dát do sáčků (1 řepa na 1 sáček) z…
Potřebujete-li jednoduchý nápad na chutný a rychlý pokrm, vyzkoušejte tuto sýrovou omáčku se smetanou, uzeninou a pórkem. Pak už jen uvařit těstoviny a oběd nebo večeře…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí,…
Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, pepř, sůl, majoránku, utřený česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme kuličky, které trochu…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na zadní straně obalu (voda na těstoviny musí být slaná jako moře).Šalotku a česnek nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na…
Prsíčka nakrájíme na kostičky a osmahnem společně s nadrobno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou mrkví a květákem rozebraným na růžičky na rozehřátém oleji dozlatova…
Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout.Česnek nastrouháme najemno.Strouhanku promícháme s česnekem a…
Mouku smícháme s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Maso si dáme…
Dáme vařit rýži klasickým postupem (já ji vařila ve vodě s bujónem a chvíli před dovařením dolila 1 dcl vína).Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu másla, vše osmažíme…
Uvařte si těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Použila jsem na 2 porce cca 180 g suchých špaget. Kolik sníte vy, to nechám na vás ;-) Na studenou…
Na oleji orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, aby pustila tuk a byla křupavá, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nasekaný česnek.…
Na teflonové pánvi s oliv. olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 káv. lž. suš. česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce…
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
Tyto lahodné bramborové vějířky jsou prostoupeny chutí křupavé slaniny a obloženy česnekem, který jim dodává jedinečnou a intenzivní chuť. Jejich servírování je na…
Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na trošce oleje. Po chvilce přidáme kostičky anglické slaniny a šunky a opečeme do zlatova. Přisypeme plátky žampionů a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Slovácká metyja bývala svátečním dezertem. Chutí připomíná škubánky, je však bohatší o povidla
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchaný velikonoční mazanec? Pomůže zadělání těsta omládkem
VIDEO: Jak probíhal křest našich video kuchařek? Podívejte se, co přáli kmotři Josef Maršálek, Besky nebo Tereza Bebarová!