Jednoduché kuře s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenStehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Přidáme cibuli a…
V hrnci zahřejeme vývar a přilijeme passatu. Přivedeme k varu a přidáme červenou čočku. Vaříme cca 20 minut, do změknutí čočky.Polévku rozmixujeme na hladký krém, je-li…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Na nakrájené a vypečené slanině orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme papriku a po zamíchání cuketu. Nepodléváme, cuketa pustí vodu. Přidáme sůl a…
Vypeckované švestky vložte spolu s česnekem a zázvorem do mixéru a rozmixujte. V hrnci na oleji zesklovaťte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte rozmixované švestky,…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Mleté maso smícháme s vejcem, kořením, solí, pepřem, pokrájenou kýtou a vytvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, které naskládáme vedle sebe do zapékacího pekáčku.Na omáčku…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme orestovat na olivovém oleji na pánvičku. Když se maso zatáhne, přidáme chilli sůl, pepř, sójovou a worchestrovou…
Steak nakrájíme na malé kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Očištěný česnek utřeme se solí nebo…
Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na…
Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nasekáme nadrobno, očištěný česnek nakrájíme na plátky. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky. Podle návodu na obalu dáme vařit…
Cibuli si pokrájíme na jemno a necháme zpěnit na lžíci oleje. Přidáme očištěné žampiony na kostičky a zarestujeme 2-3min. Odstavíme z ohně a opatrně vmícháme pokrájený…
Uvaříte těstoviny dle návodu v osolené vodě, ohřejete rajčatovou passatu na talíř, vylijete passatu, dáte na ni uvařené těstoviny, nakrájíte kozí sýr, přepůlíte olivy a…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Dáme vařit osolenou vodu, jak začne vařit, vložíme do vody Cannelloni, vaříme 25 minut. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme…
Kuřecí prsa očistíme a osolíme z obou stran. Nařízneme z boku kapsu, kterou naplníme nakrájenou mozzarellou. Zabalíme, aby sýr nevytékal. ( Můžeme použít párátka). Maso…
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek. Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky…
1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený…
Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rozehřejeme pánev, rajčata pokrájíme nadrobno a podusíme je spolu s bazalkou a česnekem, přidáme passatu, dochutíme, ztlumíme…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…
Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství
Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut