Medailonky z panenky
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku nakrájíme na plátky, česnek rozetřeme se solí, "naředíme" olivovým olejem, promícháme s panenkou, utlačíme do nádoby a necháme v lednici uzrát. Vajíčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku nakrájíme na plátky, česnek rozetřeme se solí, "naředíme" olivovým olejem, promícháme s panenkou, utlačíme do nádoby a necháme v lednici uzrát. Vajíčka…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví,…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou,…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí,…
Jednoduché a chutné polévky zasytí nejen na oběd, ale i na večeři. A mezi takové se řadí i tato krémová bramborová s česnekem. Doplnit ji můžete vašim oblíbeným zrajícím…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Brokolicu uvaríme dochrumkava. Scedíme ( pokiaľ varíme vo vode, ale lepšie je variť v pare ) a rozmixujeme. Zmiešame so žĺtkami, tvarohom, krupicou, soľou a korením do…
Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem.Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky…
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Zemiaky pokrájame na kocky, zelerové tyčky na menšie kúsky, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme, pridáme trochu bazalky.Po zmäknutí tyčovým mixérom rozmixujeme,…
Majonézu, jogurt a bílý pepř důkladně promícháme tak, aby vznikl krásně hladký dresink.Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka vyhovující…
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1…
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpečeme a osmahneme na ní nakrájený pórek, podusíme. Pak vmícháme vejce, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Vychladlé vyšleháme s…
Na oleji speníme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme fazuľky, na kolieska narezané paradajky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Podlejeme paradajkovým pyré a dusíme…
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente - na skus. Mezitím na lžíci oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, salám a společně…
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Na oleji speníme múku, miešame, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme cca 15 minút.Kyslú smotanu v miske zahrejeme…
Máslo, brynzu a tvaroh, (vše pokojové teploty,) prošleháme dohladka. Přidáme mleté papriky, sůl, pepř a mléko dle potřeby.Vše spojíme a nakonec už lehce vmícháme drobně…
Na marinádu smícháme všechny ingredience a vložíme tam lososa. Necháme aspoň hodinu odležet. Rozpálíme lžíci oleje na pánvi, vložíme maso i s marinádou, nejprve opečeme…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Fenomén českého chřestu aneb Proč si tuhle zeleninu zamilovat a jak ji upravit
Čeká vás svatba? Tohle je klasické menu se svíčkovou. Zkuste ji připravit podle šéfkuchaře Jana Punčocháře!
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci